Des d’avui dilluns 23 i fins al diumenge 29 de novembre, el Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa juntament amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya intensiva de controls de transport escolar i de menors, i també de viatgers, tant en zona interurbana com en zona urbana.

Els agents vigilaran sobretot les condicions administratives, del servei i dels vehicles. Entre d’altres aspectes, controlaran si disposen d’una autorització administrativa específica per a realitzar el servei; l’ús dels sistemes de seguretat passiva, com el cinturó de seguretat o els sistemes de retenció infantil; o el compliment de les parades o itineraris fixats.

Aquesta campanya és una bona oportunitat per recordar que el cinturó de seguretat també l’hem de portar cordat en aquells autobusos i autocars que en porten. En aquest sentit, el seu ús és obligat tant pel conductor com pels ocupants de tots els vehicles en vies urbanes i interurbanes.

En les dues campanyes de control del transport escolar i de menors, i de viatgers, que van tenir lloc l’any passat, es van posar un total de 161 denúncies.

Aquesta setmana es recupera a les xarxes socials la campanya “Passatgers segurs, a l’autocar també", que vam impulsar l’any 2018 i que consisteix en la difusió de material audiovisual per donar informació als usuaris de transport escolar i de viatgers sobre les normes de seguretat que han de seguir per evitar riscos en els seus desplaçaments en autocar.