Més de mil agents del cos de Mossos d'Esquadra actuaran des d'aquesta nit per informar de les restriccions amb motiu de la declaració de l'estat d'alarma i el confinament nocturn a Catalunya, tot i que la policia catalana no sancionarà aquest diumenge l'incompliment del toc de queda.

Així ho ha anunciat el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, en una roda de premsa telemàtica poc després de que en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) s'ha publicat el decret de l'estat d'alarma.

Catalunya aplicarà des d'aquest diumenge un toc de queda obligatori des de les 22.00 a les 06.00 hores, i tots els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21.00 hores, segons ha informat el Govern.

Encara avui els Mossos duran a terme una tasca més "didàctica" i pedagògica", Sallent sí que ha advertit que sancionaran totes aquelles activitats que ja estaven prohibides fins a la data, com les reunions de més de sis persones o el consum d'alcohol a la via pública.

El comissari en cap dels Mossos ha indicat que la policia catalana no tindrà "voluntat coercitiva" ni buscarà "la denúncia per la mera denúncia" a partir de demà, i ha aconsellat als ciutadans portar a sobre justificants que acreditin la seva sortida del domicili.