27 de setembre de 2020
27.09.2020
L'Empordà
Coronavirus

Vergés mostra "preocupació" per l'impacte que pot tenir a Catalunya la mobilitat amb Madrid

La consellera demana al govern espanyol que enviï "missatges" per reduir desplaçaments

27.09.2020 | 12:04
La consellera de Salut, Alba Vergés

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha mostrat "preocupació" per la situació d'expansió de la Covid-19 a la Comunitat de Madrid, que ha qualificat de "complexa", i per l'impacte que pot tenir això a Catalunya donada la mobilitat que hi ha entre les dues zones. "Sobretot ens preocupa perquè estem connectats", ha afegit, i perquè "la mobilitat ens pot impactar aquí respecte a al situació que tenen a Madrid". En una entrevista a RAC1, Vergés ha recordat que el govern espanyol sí té "responsabilitat" respecte a la mobilitat i li ha demanat que enviï "missatges" per mirar de reduir-la. Tot i això, ha remarcat que demanar al govern espanyol que actuï sobre la mobilitat "no vol dir tallar trens".

Vergés ha explicat que ha anat mantenint contactes amb el conseller de Salut de la Comunitat de Madrid i també amb el Ministeri de Sanitat per "saber de primer mà" com evoluciona la situació a Madrid, i sense fer "joc polític". La consellera s'ha mostrat especialment preocupada per la mobilitat entre Catalunya i Madrid, tot recordant que, per exemple, unes 6.000 persones es poden moure amb AVE cada dia entre els dos territoris.

La consellera ha recordat que des de la Generalitat s'han donat missatges a la ciutadania perquè "evitin" viatges a Madrid que siguin innecessaris, perquè a la capital espanyola "hi ha una incidència molt alta que pot impactar aquí". Però ha afegit que el Govern "no és l'únic que han d'enviar missatges". En aquest sentit, ha demanat al govern espanyol que actuï enviant aquests missatges. Tot i això, ha deixat clar que no està demanant aturar els trens.

Vergés ha explicat que a Catalunya hi ha "molts pocs" municipis amb una incidència de 500 casos per cada 100.000 habitants i que el seu departament treballa per "actuar molt abans" a arribar a aquestes xifres. En aquest sentit, ha remarcat que a Manlleu ja s'està actuant amb cribratges i intervenció comunitària, i s'ha mostrat convençuda que s'anirà baixant la incidència.

La consellera creu que cal fer "actuacions adaptades a cada lloc segons la realitat que tenen", com també s'ha fet a la Cerdanya, i ha dit que, més que més que una zona concreta, li preocupa l'evoluciona l'epidèmia a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, on "els volums són més grans" i caldrà "vetllar-ho".

Pel que fa a les declaracions del conseller madrileny Enrique López, que aquest dissabte va demanar al ministre Salvador Illa que deixés "d'utilitzar Madrid per tapar els problemes que el govern espanyol té a Catalunya", Vergés ha dit que "no té res a veure". "No hem de sentir-nos atacats, no hem d'anar a buscar culpables, el culpable és el virus", ha reblat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook