Inditex ha pres la decisió de tancar properament les botigues que tenia operatives als aeroports espanyols de Madrid-Barajas i el Prat a Barcelona, segons ha comunicat recentment el grup tèxtil a Aena. La companyia tèxtil haurà ara negociar els contractes de lloguer dels espais amb l'operador aeroportuari, segons va avançar ahir el diari digital Vozpópuli, que recorda que el gestor aeroportuari va anunciar el principi de la crisi el seu compromís de no cobrar lloguer als seus inquilins davant el caiguda total de passatgers. La firma gallega també tancarà altres locals, com el Massimo Dutti de l'Eix Comercial de Lleida, segons va informar el diari Segre.

Mercat «online»

Fonts pròximes a Inditex van confirmar que la decisió de tancament de les botigues que el grup té en els dos aeroports espanyols, Madrid-Barajas i el Prat, era una cosa que es venia estudiant dins de «l'estratègia d'integració i el desenvolupament de l' online» posat en marxa.

Així mateix, van assenyalar que «la decisió s'ha pogut accelerar a causa de la caiguda intensa del trànsit aeri» des que el passat 14 de març es va decretar l'estat d'alarma pel covid-19. La companyia fundada per Amancio Ortega haurà ara analitzar amb Aena la situació de cadascuna de les sis botigues que té en els dos aeroports, dues de Zara, dues de Massimo Dutti i dues d'Uterqüe, i veure de quina manera s'absorbeix aquesta activitat, a l' online o a la xarxa comercial.