Un grup de vàndals va trencar diumenge passat a primera hora del matí trenta-cinc vidres d'un tren de la línia R1 de Rodalies al seu pas per Mataró. Renfe assegura que presentarà una denúncia als Mossos i s'estima que els danys estaran valorats en 20.000 euros.

El tren va sortir de l'estació de Malgrat de Mar a les 6.58 hores i tenia prevista l'arribada a Badalona a les 7.53 hores, però es va veure obligat a interrompre el seu recorregut a Mataró a causa del trencament de trenta-cinc llunes, és a dir, finestres del tren.

Els autors dels danys eren un grup de joves que viatjaven en el comboi, dels quals encara se'n desconeix la identitat. Des de dins del vagó van destrossar els vidres amb els martells d'emergència. Des de Renfe encara no saben segur si els fets es van produir durant el trajecte o van tenir lloc mentre el tren estava aturat a l'estació de Mataró.

El vehicle va haver de ser retirat de la via i tots els seus viatgers, d'entre els quals cap va resultar ferit, van ser recol·locats al següent tren perquè poguessin arribar a la seva destinació.

L'operadora ferroviària encara no ha quantificat els costos totals dels danys, però anuncia que se situaran al voltant dels 20.000 euros. A banda de les reparacions materials, també caldrà determinar les pèrdues derivades de la retirada del tren fora de servei i dels reemborsaments dels viatgers que van arribar amb retard.

Renfe ja va anunciar que, tan bon punt tinguin la valoració econòmica exacta, denunciaran els fets als Mossos d'Esquadra i que serien ells els encarregats de conduir la investigació i contactar amb la resta de passatgers que que van ser testimonis dels fets.

Agressió a Flaçà

Aquest incident arriba tan sols dues setmanes després que tres joves que viatjaven sense bitllet agredissin el revisor d'un tren de la línia R11 a Flaçà. Segons van assegurar les fonts de la companyia Renfe, els tres joves van provocar diverses contusions al cos del revisor, després que aquest els demanés un bitllet que no duien. Els fets van tenir lloc amb el tren en marxa en direcció a Barcelona i a l'altura de Flaçà, on els presumptes implicats van baixar després de l'agressió. La víctima va ser traslladada a l'hospital Trueta de Girona amb ferides lleus a la mandíbula, a l'ull i també als genolls, aquestes últimes a conseqüència d'una caiguda a terra de l'interventor. A la denúncia de la víctima s'hi especificava que els tres agressors anaven acompanyats d'un menor d'uns deu anys.

Xifres d'incidents

Durant l'any passat es van produir 58 agressions a treballadors de Renfe a tot Catalunya, de les quals quatre van tenir lloc a l'estació de Girona. Les mateixes dades indiquen que els vigilants de seguretat són els més damnificats, amb un total de 152 agressions al llarg del 2019, que pràcticament en suposa una cada dos dies. El servei de vigilància està subcontractat per Renfe i no té competències sancionadores, que són potestat dels Mossos d'Esquadra. agressió, el cos de seguretat pot aturar el tren, retenir els implicats i alertar els Mossos.

Conflictes per la mascareta

Fonts de Renfe asseguren que l'obligatorietat de la mascareta decretada pel Govern arran de la pandèmia del coronavirus ha estat el motiu de diverses agressions i coaccions a treballadors de la companyia, quan es requeria als viatgers la necessitat de dur-la col·locada. «Hi ha hagut més incidents dels que seria desitjable», van opinar les fonts.insectat incredibiliter lascivius suis, quod optimus adlaudabilis catelli fermentet Pompeii, quamquam umbraculi deciperet saburre, ut Caesar vocificat pessimus saetosus matrimonii, etiam chirographi praemuniet gulosus sabu

Optimus quinquennalis rures deciperet catelli.

Saetosus matrimonii fortiter insectat fiducias. Augustus vocificat matrimonii, quamquam zothecas imputat perspicax saburre. Satis quinquennalis chirographi frugaliter insectat bellus cathedras. Saburre libere senesceret Aquae Sulis. Augustus amputat quadrupei, ut catelli insectat zothecas.

Oratori fermentet apparatu