27 de abril de 2020
27.04.2020
L'Empordà

Vergés alerta de l'alta possibilitat de rebrot i apel·la a la responsabilitat: «La pandèmia no s'ha acabat»

La consellera de Salut recorda que els recursos personals i materials del sistema sanitari "no són infinits"

27.04.2020 | 06:30
La consellera de Salut, Alba Vergés, amb els professionals del CAP Igualada Centre el 22 d'abril del 2020

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha alertat que la possibilitat d'un rebrot de coronavirus és "molt alta" i ha apel·lat a la responsabilitat de tothom el dia que els infants han pogut començar a fer sortides regulades al carrer. En un missatge a Twitter la consellera ha admès que 40 dies de confinament "són un gran esforç i més amb criatures" però ha recordat que "la pandèmia no ha acabat". "Els recursos personals i materials del sistema sanitari no són infinits", ha constatat, i ha demanat responsabilitat per fer "un desconfinament racional i segur".

En un sentit similar s'ha expressat aquest diumenge al matí el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha demanat extremar les precaucions en les sortides al carrer i ha insistit que "la salut de tots està en joc". En una piulada durant la reunió de presidents autonòmics i Pedro Sánchez, Torra ha assegurat que li han arribat "comentaris alarmants" davant la sortida d'infants i ha demanat a tothom seguir les recomanacions de seguretat.

El govern espanyol, per la seva banda, ha explicat que de moment no li consten incidents en relació a les sortides d'infants al carrer i han assegurat que en general s'estan complint les mesures. A més, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha remarcat que l'executiu ajustarà els criteris sobre les passejades de nens si fes falta, també "en funció dels comportaments".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook