El secretari general del Departament d'Interior, Brauli Duart, i el Director General de la Policia, Pere Ferrer, han signat aquest dimecres, 19 de febrer, amb les organitzacions sindicals l'acord per la jubilació anticipada dels Mossos d'Esquadra a partir de 2021. El Departament d'Interior impulsarà al llarg de 2020 el desplegament normatiu per part dels òrgans competents de l'Estat per tal de garantir-ne l'entrada en vigor.

A més a més, s'ha garantit la convocatòria anual i estable del nombre de places tant per mantenir la xifra d'efectius acordada a la Junta de Seguretat de Catalunya de setembre de 2006 com per assegurar l'estabilitat de la plantilla.

És un acord històric i que dona resposta a les 15 reivindicacions que van presentar conjuntament tots els sindicats, després d'importants mobilitzacions. Ha tingut el suport de la pràctica totalitat de sindicats i només Uspac i Segcat no han signat, a l'espera de tenir la validació de les seves assemblees.

Altres compromisos assolits són:

  • L'equiparació amb altres funcionaris de cossos especials del Departament d'Interior,
  • La compensació indemnitzatòria especial,
  • La recuperació de les pagues extraordinàries corresponents a 2013 i 2014,
  • El reconeixement del dret a les hores per a assumptes personals,
  • La garantia del 100% de les retribucions en situació d'incapacitat temporal,
  • La participació de les organitzacions sindicals representatives del cos de Mossos d'Esquadra a la Mesa General de la Funció Pública.

S'ha creat una comissió de seguiment per vetllar pel compliment d'aquestes i la resta de mesures acordades.