L'acte convocat pel Tsunami Democràtic aquest dissabte, 9 de novembre, coincidint amb la jornada de reflexió s'ha desenvolupat en un ambient festiu. La mobilització ha començat a les quatre de la tarda amb l'actuació dels Músics per la Llibertat i posteriorment han actuat grups com Ebri Knight, La Folie, Doctor Prats, Salva Racero i Gertrudis. Al llarg de la tarda, les actuacions musicals es van combinant amb discursos o lectures de poemes.

La de Barcelona és una de les mobilitzacions organitzades pel Tsunami arreu de Catalunya i on hi han participat més persones. Segons informa la plataforma, n'hi ha previstes unes 300 arreu de territori durant aquest jornada de reflexió sota el lema 'El 9-N, fem-los reflexionar'.

L'escenari s'ha muntat muntat davant de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) i la gent que s'hi concentra davant arriba fins més enllà del carrer Balmes.

Tot i que inicialment la mobilització també portava com a lema 'Desobeïm la Junta Electoral Central', aquest divendres l'òrgan electoral va decidir no prohibir els actes convocats per la plataforma per aquest dissabte arreu de Catalunya, tot i que ha recordat a la Generalitat que ha de garantir "l'absoluta neutralitat dels espais públics". La Junta va desestimar, així, un recurs presentat pel PP.

Fins a les deu de la nit, s'ha previst que passin per l'escenari All Foll, la Companyia Elèctrica Dharma, Els Catarres, Joan Rovira, Miquel del Roig, Montse Castellà, Pepet i Marieta, Porto Bello i Zebras.

Al llarg de la tarda, els concentrats han cridat proclames com 'Llibertat presos polítics', 'Tots som Tsunami' o 'Ni un pas enrere'. Entre els assistents es veu gent de totes les edats. I entre els més grans, alguns d'ells van equipats amb tamborets i cadires. Uns 25 membres de Sanitaris per la República estan a la zona.Denuncien atacs a l'aplicació

Coincidint amb el dia de reflexió, estan previstos actes a més de 300 municipis catalans, segons el Tsunami Democràtic, que també va informar que aquest dissabte s'utilitzaria per primera vegada la seva aplicació amb l'objectiu de "fer petites comunicacions" i "provar-la tècnicament". La plataforma ha explicat que l'aplicació ha funcionat "com s'esperava en aquesta jornada de proves", però ha denunciat haver rebut "els primers atacs informàtics de l'Estat". "No han aconseguir tombar-la", han afegit.

Presència de polítics

A la concentració s'hi ha apropat alguns representants polítics, com ara la candidata de la CUP per Barcelona a les eleccions del 10-N, Mireia Vehí, la dirigent de la CUP Eulàlia Reguant o l'excandidat de Front Republicà a les eleccions generals de l'abril, Albano Dante Fachín.