El Govern va anunciar ahir que els Mossos d'Esquadra s'han de sotmetre a la major auditoria interna de la seva història per avaluar la seva actuació durant els disturbis en les protestes independentistes i que per ara es troben sota supervisió els primers quinze casos de suposada mala praxi.

L'anunci d'aquesta auditoria interna, dos dies abans de l'inici de la campanya de les generals del 10-N, es produeix quan diversos sectors de l'independentisme exigeixen la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, per la gestió policial de les protestes, tot i que el president català, Quim Torra, manté «intacta» la confiança en tots els seus consellers, segons la portaveu del Govern, Meritxell Budó.

En la línia del que va exigir Torra dimarts de la setmana passada, perquè es depuraran responsabilitats als Mossos si es detectaven excessos policials, el Govern va acordar en la seva reunió d'ahir activar la major auditoria interna en la història de la policia catalana, tant pel seu abast territorial, ja que afecta tot Catalunya, com pel seu espai temporal, de més de dues setmanes.

Moció per reprovar Buch

El Parlament debatrà una moció dels comuns que demana reprovar el conseller d'Interior, Miquel Buch, perquè el Govern català el cessi, punt en la qual coincideix la moció de la CUP, que vol que la cambra expressi «la voluntat d'exercir de manera concreta el dret a l'autodeterminació i de respectar la voluntat del poble català».

Aquest punt de la moció de la CUP pot entrar en conflicte amb els últims advertiments del Tribunal Constitucional (TC) als membres de la Mesa del Parlament.