La segona jornada de vaga dels treballadors de terra d'Iberia a l'aeroport de Barcelona va avançar sense incidències i amb xifres dispars de seguiment segons els treballadors i l'empresa.

El portaveu d'UGT Iberia Barcelona, Omar Minguillón, va assegurar que el seguiment de la vaga va ser similar al que s'havia anunciat el dissabte -2 de cada 3 treballadors sense serveis mínims-, encara que segons l'empresa, només el 10% dels treballadors exempts de serveis mínims van secundar la convocatòria.

Ahir era la segona jornada en què la protesta del personal d'Iberia coincidia amb la dels vigilants de seguretat, que estan en vaga indefinida des del 9 d'agost per demanar millores laborals i salarials.

Fonts d'Aena van explicar que alguns passatgers seguien arribant a les terminals amb més antelació de l'habitual, en ocasions excessiva, per la qual cosa van recomanar consultar amb les aerolínies a quina hora obriran els mostradors de facturació per evitar esperes innecessàries abans de poder lliurar l'equipatge.

Sense negociacions a Iberia

El comitè d'empresa d'Iberia Barcelona va instar l'aerolínia a reunir-se per negociar les millores laborals que reclamen i critiquen els treballadors. Fonts d'Aena van explicar que les transformacions de contractes eventuals en fixos, la principal reclamació dels vaguistes, es negocien a la mesa de seguiment d'ocupació, que inclou els treballadors de la resta d'aeroports. Les mateixes fonts van explicar que només poden negociar temes específics i que siguin competència d'aquest aeroport.