El partit Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) està analitzant com fer front al deute que amenaça la viabilitat financera de la formació ecosocialista, que en els últims cicles electorals va perdre, a més, representants electes en les institucions. Diverses fonts de la formació van assegurar a Efe que, malgrat tot, estan al «corrent» de «tots els pagaments i compromisos» i que, si bé encara no hi ha una decisió presa, treballen en vies per evitar que el partit acabi en un concurs de creditors i en una conseqüent dissolució, tal com va avançar VozPopuli.

Pèrdua de representants

Els resultats del 26-M han provocat una nova pèrdua de representants públics d'ICV a tot Catalunya, la qual cosa dificultaria la viabilitat de la situació financera del partit, que segons les seves pròpies dades publicats arrossega un deute del voltant de 9 milions d'euros. A més, quan es va crear Catalunya en Comú el 2017 es va aprovar un Codi Ètic que rebutjava subscriure productes de finançament amb la banca i prohibia la condonació del deute, la qual cosa els va portar a no voler absorbir el deute d'ICV.

Com a conseqüència de la situació econòmica del partit, els últims anys el personal d'aquesta formació s'ha anat reduint progressivament.

Malgrat que Catalunya en Comú agrupa partits com Barcelona en Comú, una part de Podem, EUiA i ICV, cadascun segueix sent un ens jurídic propi.