14 de març de 2019
14.03.2019
JUDICI 1-O

Trapero defensa que el cordó policial ofert a la secretària per sortir d'Economia era "segur"

L'excap dels Mossos relata que el desmunten perquè la comitiva no ha acabat la feina i que després proposen la sortida pel Coliseum com a "alternativa" i per "estalviar temps"

14.03.2019 | 13:43
Josep Lluís Trapero, declarant al Suprem.

L'excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero, ha defensat al Tribunal Suprem que el cordó policial que van muntar el 20-S a la nit per facilitar la sortida de la secretària judicial era "segur". Ha recordat que estava format per agents antidisturbis, amb un altre cordó de voluntaris que impedien el contacte directe entre manifestants i policies i amb una vintena d'agents de paisà que també acompanyarien la comitiva dins de la "càpsula".

Ha relatat que el van desmuntar perquè des de la comitiva els informaven que tenien problemes tècnics per clonar ordinadors i que podia "durar hores". Per això, ordenen retirar el cordó. Després, Trapero ha dit que van oferir "l'alternativa" de sortir pel teatre Coliseum per "estalviar temps" i no haver de tornar a muntar el passadís de la Brimo. També ha explicat que s'implica "personalment" en el dispositiu després de trucades del president del TSJC, Jesús María Barrientos, "preocupat" per les imatges que veia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook