05 de març de 2019
05.03.2019
JUDICI 1-0
Madrid

El judici del Suprem es reprèn amb la declaració d'Enric Millo

El tribunal posposa per aquest dimarts interrogatoris que no ha tingut temps de fer en la primera sessió de la setmana

05.03.2019 | 09:44
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo

El judici al Tribunal Suprem es reprèn aquest dimarts a dos quarts de deu amb la declaració de l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo, que havia de declarar dilluns però que no va tenir temps i, per això, s'ha posposar a aquest dimarts. Els magistrats calculaven que poguessin declarar fins a nou testimonis dilluns però l'interrogatori només de l'exnúmero 2 d'Interior José Antonio Nieto va ocupar tot el matí. Per això, el president, Manuel Marchena, ha reordenat el llistat i ha posposat per dimarts la declaració de Millo i també del responsable de la conselleria d'Interior durant el 155, Juan Antonio Puigserver, i l'exconsellera de Presidència, Neus Munté. Aquests interrogatoris se sumen als ja assenyalats per dimarts, entre ells el del coronel Diego Pérez de los Cobos, coordinador de l'operatiu policial de l'1-O.

A banda de Millo, Puigserver, Munté i Diego de los Cobos, el tribunal també calcula que puguin declarar els màxims responsables de la Guàrdia Civil i la Policia espanyol durant l'1-O (Àngel Gozalo i Sebastián Trapote, respectivament) i també el comissari general d'Informació dels Mossos l'octubre de 2017, Manuel Castellví.

En la planificació anterior també es preveia que, a la tarda, declaressin Emili Quevedo, que s'ocupava de la Comissaria General Tècnica de Planificació i Seguretat dels Mossos, i Cristina Manresa, que és la cap de la Regió Policial Metropolitana Nord de la policia catalana. La fiscalia ha renunciat a la declaració de Manresa i està per veure si Quevedo declararà ja que està investigat a un jutjat de Cornellà de Llobregat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook