Els Mossos d'Esquadra van detenir el 6 de febrer quatre membres d'un grup criminal especialitzat en robatoris a domicilis. Els arrestats són de nacionalitat albanesa, tenen entre 20 i 31 anys, i se'ls acusa d'assaltar 9 habitatges de Castelldefels i un de Girona en només 12 dies. Tots ells van ser detinguts després de robar en una casa del municipi del Baix Llobregat.

Segons els Mossos, el grup criminal acabava d'arribar a Catalunya, operava des d'un pis de Santa Coloma de Gramenet i dipositaven en una zona boscosa de Badalona els objectes que sostreien dels domicilis. D'aquesta manera, en cas de ser detectats, evitaven que la policia els pogués vincular amb robatoris. Els quatre arrestats van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció 2 de Gavà el 8 de febrer i el jutge va decretar-ne l'ingrés a la presó provisional.

La investigació es va iniciar a principis d'aquest any, quan els Mossos van detectar un augment de robatoris a domicilis de Castelldefels. En tots els casos se seguia un mateix patró i s'actuava a darrera hora de la tarda. El 25 de gener, en el marc dels dispositius que la policia catalana fa per prevenir els robatoris amb força a domicilis, els agents van detectar un vehicle sospitós que podia estar relacionat amb els fets detectats els darrers dies a la població.

Gràcies a les investigacions, els Mossos van relacionar el cotxe i els seus ocupants amb tres robatoris comesos a Castelldefels aquell mateix dia. Els policies van identificar els quatre integrants del grup, que no tenen antecedents i acabaven d'arribar a Catalunya. Segons els Mossos, el grup va aconseguir en pocs dies tenir tota la logística necessària per cometre 10 robatoris.