El líder del Partit Popular, Pablo Casado, va assegurar ahir que el que estan veient a Catalunya és «l'agenda d'ETA» i va cridar a la «mobilització ciutadana» diumenge que ve a la madrilenya plaça de Colón per dir-li al cap de l'Executiu «ja n'hi ha prou».

Tot i que va dir que no descarta una moció de censura contra Pedro Sánchez, va demanar ara anar el 26 de maig «a fer una moció de censura democràtica a les urnes a aquest Govern». PP i Ciutadans van consensuar que el lema per a la manifestació convocada aquest diumenge a Madrid contra la política del Govern cap a Catalunya serà «Per una Espanya unida, eleccions ja», van informar a Efe fonts dels dos partits.

A més de PP i Ciutadans, Vox va anunciar que participarà en la manifestació a la plaça de Colón que s'acusa al president del Govern, Pedro Sánchez, de cedir davant l'independentisme per acceptar la figura del relator per coordinar el diàleg de la taula de partits catalans i amb l'executiu espanyol.

Fonts de Ciutadans van subratllar a Efe que aquesta mobilització està organitzada pels equips de comunicació de Ciutadans i PP, i que la resta de formacions se sumin a la mateixa sense participar en la seva planificació. La convocatòria de la protesta a Madrid es produeix després de conèixer-se la proposta del Govern de comptar amb un relator a la taula de partits per buscar una solució al conflicte de Catalunya.