Un exmembre del moviment escolta de l'abadia de Montserrat ha denunciat que fa 21 anys va patir tocaments per part del monjo fundador d'aquest grup, Andreu Soler. Miguel Hurtado, que aleshores tenia 17 anys, assegura a ' El Periódico' i a 'El País' que el monestir ha tapat els fets. Per la seva banda, l'abadia de Montserrat assegura que mai va amagar res, que va iniciar una investigació interna dins el monestir per aclarir els fets i que la seva intenció sempre va ser ajudar el noi. El monestir va apartar el monjo del contacte amb els joves i va pagar 8.600 euros al jove per al tractament psicològic. El monjo a qui s'acusa va morir el 2008.

Miguel Hurtado assegura que quan va veure que Montserrat "intentaria encobrir els fets" no es va sentir amb prou força per enfrontar-se a un "símbol nacional i religiós" com és l'abadia de Montserrat a Catalunya. Així mateix, assegura que quan va dir que havia patit abusos, cap dels dos abats ho va denunciar a la policia ni es va buscar altres víctimes. "Jo crec que això és encobriment", defensa.

En un comunicat, el monestir afegeix que al llarg dels anys hi ha hagut "diverses trucades telefòniques entre el monestir i la família per interessar-se per l'evolució" d'Hurtado i que l'any 2016 també es va informar del cas el Vaticà. La comunitat va homenatjar amb un llibre el presumpte abusador un any abans que morís, el 2008.

El monestir insisteix que "condemna rotundament els abusos comesos contra menors, i expressa el seu total suport a les víctimes i la seva ferma voluntat d'actuar amb total transparència".