La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, va explicar que cap membre de l'executiu de Quim Torra va acudir al Premi Planeta dilluns perquè tenien altres actes i «cada membre decideix la seva pròpia agenda». En la roda de premsa després del Consell Executiu, va recordar que les agendes del Govern «són públiques i cadascú prioritza els actes als quals ha d'anar». Així, va concretar que Torra va decidir acudir a un lliurament de premis al TNC i la consellera de Cultura, Laura Borràs, va acudir a la Biblioteca de Catalunya per a la promoció de llibres escrits per dones: «Cadascú fa servir la seva agenda com creu oportú». Fa uns dies el president del Grup Planeta, Josep Crehueras, va considerar encertada la decisió de fa un any de traslladar a Madrid la seva seu social pel procés independentista i va dir que no s'ho replantejaran de moment. «Mantenim ferma la decisió perquè creiem que les condicions no han canviat», va dir diumenge en preguntar per això en la roda de premsa sobre el premi Planeta de novel·la. Va recordar que es van traslladar «per inseguretat jurídica i per protegir els interessos» de tots aquells amb qui el grup es relaciona.

Canvi de situació

«Sé que avui hi ha moviments que indiquen que seria una tornada a la normalitat» que les seus socials d'empreses que van marxar de Catalunya tornin, va constatar.

Però va dir: «En el moment en què canviés la situació ens ho plantejaríem» si hi hagués el que va qualificar de signes de normalitat. Després se li va preguntar explícitament sobre la consideració de la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, que l'Executiu ajudarà a donar «estabilitat» a Catalunya perquè tornin empreses. Crehueras es va limitar a dir que hi havia incertesa jurídica llavors, i avui «el context polític segueix amb molt poca variació». I va recordar que el canvi de seu té un efecte jurídic però no operatiu i els treballadors segueixen on eren.