La interrupció del servei ferroviari entre Maçanet de la Selva i Blanes (Selva) per la caiguda d'un arbre a les vies ha fet que algunes persones hagin hagut d'esperar més de dues hores a l'estació per trobar una manera d'arribar fins a Barcelona. Una de les afectades, Eva Muné, ha assegurat que "normalment arribo a les 8 del matí" a la capital catalana, però avui eren les 9 i encara estava esperant que li garantissin que els trens hi arribessin. De moment, Renfe els ofereix un servei de bus per arribar fins a l'estació de Blanes. Tot i així, alguns informadors no garantien el funcionament de la línia de la costa del Maresme. Finalment, alguns dels usuaris han optat per agafar el vehicle privat o tornar a casa i no anar a treballar.

Els problemes de trànsit ferroviari també afecten la línia fins a Portbou, amb retards i cancel·lacions, segons han fet saber els usuaris de la mateixa.

Matí convuls a l'estació de Maçanet-Massanes (la Selva) després que el temporal hagi tombat un arbre al mig de les vies entre Blanes i Maçanet de la Selva. La interrupció del servei ha comportat que alguns dels passatgers que utilitzen el tren per anar a la feina no hagin pogut desplaçar-se amb normalitat. De fet, alguns d'ells arribaven a dos quarts de set del matí a Maçanet de la Selva i veien impossible seguir el seu camí. És el cas de la Irene Ludeon, qui ha assegurat que després d'estar "dues hores i mitja" esperant a l'estació, "no hi ha trens per arribar al meu destí".

El problema ha estat que a primera hora el servei per l'interior amb la R11 no funcionava i alguns informadors del servei de Rodalies tampoc garantien que per la línia de la costa es pogués arribar a Barcelona. Des de l'operadora han confirmat que sobre les 11 del matí ja han començat a circular els trens per Sant Celoni. De tota manera, alguns tècnics han assegurat que l'avaria entre Maçanet de la Selva i Blanes podria allargar-se un parell de dies.

Des de primera hora del matí, Renfe ha posat a disposició dels usuaris afectats una línia de bus entre Maçanet de la Selva i Blanes. Aquest servei es mantindrà fins que la línia ferroviària no torni a la normalitat.

Alguns dels passatgers han optat per demanar a algun familiar o conegut que els acompanyés en cotxe fins a la feina o fins a una altra estació per no estar tanta estona aturats. D'altres, després d'hores esperant, han decidit "tornar cap a casa", tal com ha explicat la Irene, amb algun dels trens que circulaven direcció a Girona. De fet, després de dues hores i mitja d'espera ha afirmat que l'únic que volia era que li retornessin el bitllet.

Com la Irene, hi ha molts altres casos. L'Eva Muné viu a Maçanet de la Selva i cada dia va a treballar a la capital catalana amb rodalies. Avui, "el tren ha arribat a l'hora però a Maçanet ha quedat aturat". Després d'estar "dues hores parats" ha decidit anar fins a Girona per agafar un Avant i anar fins a Sants. De fet, des de Renfe han redirigit a molts passatges que anaven a Barcelona als combois d'alta velocitat per tal de poder garantir el trasllat sense problemes.

Tot i així, l'Eva ha assegurat que "normalment arribo a les 8 del matí" a Barcelona i avui a les 9 encara estava pendent d'arribar fins a Girona on hauria d'esperar per poder agafar un AVE. L'Eva ja ha enviat "missatges a la feina" avisant del retard.

A banda de treballadors, aquest matí molts afectats també han estat estudiants de la Universitat de Girona, que es veien atrapats sense opció d'arribar a temps a classe. Una estudiant ha explicat que arribaria tard a un examen i que no tenia cap via per arribar a temps.