02 de abril de 2018
02.04.2018

L'Estat es quedarà amb els 60.000 euros de fiança de Marta Rovira

Llarena dona 10 dies a l'ANC perquè posi a disposició de la justícia la dirigent d'ERC si vol recuperar els diners

03.04.2018 | 06:30

Els 60.000 euros dipositats al Tribunal Suprem per l'ANC i Òmnium Cultural que van evitar que la secretària general d'ERC Marta Rovira entrés a la presó a finals del passat mes de febrer, després de declarar davant l'instructor del cas del procés sobiranista, Pablo Llarena, seran adjudicats a l'Estat en els propers dies si aquestes associacions que van actuar com a fiadores no lliuren la investigada, que ha fugit a Suïssa. Així s'assenyala en una diligència d'ordenació dictada per la lletrada de l'administració de justícia del jutjat de Llarena que va ser donada a conèixer ahir i que dona deu dies al tresorer de l'ANC, Manuel Padrós, que va ser qui va lliurar els diners, perquè posi a la disposició de la justícia la seva fiada.

El termini per a l'entrega de Rovira, la qual cosa possibilitaria la devolució dels 60.000 euros a Padrós, acaba aquesta setmana, ja que encara no s'han esgotat els deu dies assenyalats en la resolució segons han afirmat fonts jurídiques.

La decisió s'adopta en compliment dels articles 534 i 535 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, que assenyala que en el cas d'incompareixença d'un investigat amb fiança davant la justícia el secretari judicial (actual lletrat de l'administració de justícia) ha d'assenyalar al fiador dels béns prestats en fiança perquè en el termini de deu dies «presenti el rebel».

En cas de no fer-ho, com sembla ser el cas, es procedirà a fer efectiva la fiança, declarant-se adjudicada a l'Estat. En compliment d'aquesta norma la secretària del jutjat de Llarena va dictar una diligència d'ordenació al començament de la setmana passada després de constatar que Rovira no s'havia presentat al Suprem.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook