El Tribunal de Comptes ha citat 11 càrrecs o excàrrecs del Govern de la Generalitat el 25 de setembre perquè paguin una fiança de 5 MEUR per les despeses del procés participatiu del 9 de novembre del 2014. L'organisme ha ampliat a 7 persones més de l'executiu la causa que va obrir contra l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Irene Rigau i Francesc Homs. Tots quatre han estat condemnats pels tribunals a penes d'inhabilitació per l'organització del 9-N, però ara el Tribunal de Comptes ha ampliat les responsabilitats a altres membres o exmembres de l'executiu.

Entre les persones a qui la providència del Tribunal de Comptes ha ampliat la reclamació hi ha l'exsecretari general de la Presidència Jordi Vilajoana, el director general de Difusió, Ignasi Genovès, la directora de Serveis del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Josefina Valls, el subdirector general d'Administració, Serveis i Projecció Externa, Lluís Bertran, la interventora del Departament d'Ensenyament Carolina Pardo, i el director general de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya (EADOP), Jaume Domingo. La setena persona citada és Jordi Serra.

El Tribunal de Comptes va obrir el 19 de juliol un procediment per investigar Mas, Ortega, Rigau i Homs per destinar 5 MEUR a l'organització del 9-N i determinar si podrien tenir "responsabilitats comptables". La investigació va arrencar per la denúncia presentada al maig per Societat Civil Catalana i l'associació Abogados Catalanes por la Constitución, i va comptar amb el suport de la Fiscalia. Ara, el Tribunal de Comptes ha fet un pas més ampliant la causa a 7 persones més.

Tots ells han estat citats el 25 de setembre a les 10.30 hores "per a la pràctica de la liquidació provisional", segons el text de la providència. Tots els citats tenen de termini des del moment de fer-se pública aquesta actuació per presentar al·legacions. A banda, tenen cinc dies per presentar un recurs a la providència. En cas que no paguessin la fiança provisional d'uns 5 MEUR, aleshores el tribunal podria començar un procés d'embargament de béns.