El propietari del restaurant Mas Oller de Caldes de Malavella (Selva), Jaume Matas, diu que no s'expliquen l'accident amb el castell inflable que ha acabat amb la vida d'una nena de sis anys diumenge a la tarda i va deixar sis ferits més de diversa consideració. Matas assegura que, a hores d'ara, és "un misteri" i que tot va passar "en un segon". L'inflable estava instal·lat a l'exterior de l'establiment des de feia un mes i mig, tot i que només el posaven en funcionament els caps de setmana. Segons el propietari, no havia presentat cap problema previ. Pel què fa al permís municipal que segons l'Ajuntament era obligatori i no tenien, diu que no sabia que s'hagués de demanar però insisteix que "el castell complia totes les normatives". Matas no ha entrat a valorar les possibles causes del sinistre malgrat que, després del sinistre, va reconèixer que la instal·lació estava subjectada només per dos dels punts d'ancoratge del castell.

No s'expliquen què va passar. Així ho assegura el propietari de l'establiment de Caldes de Malavella on aquest diumenge es va produir el tràgic accident en el qual ha mort una nena de sis anys i sis menors més van resultar ferits. "No sé que ha passat, no ho sabem. És com un misteri tot això", insisteix Matas. Segons diu, tot plegat va passar en un segon i, a hores d'ara, encara no saben per quin motiu el castell inflable va sortir disparat del punt on estava ancorat. Malgrat que no ha entrat a valorar-ho, Matas va reconèixer diumenge, poc després del sinistre, que la instal·lació estava subjectada per dos dels punts d'ancoratge.

El propietari de l'establiment, visiblement afectat, ha relatat que feia un mes i mig que tenien el castell, tot i que només el posaven en funcionament durant els caps de setmana. Matas ha insistit que mai havia presentat cap problema ni res que fes preveure una tragèdia com aquesta.

Matas també s'ha referit al permís municipal que, segons l'Ajuntament, haurien d'haver sol·licitat i obtingut per tal de poder posar en marxa la instal·lació. "No sé si s'havia de demanar un permís per posar un castell d'aquests però sí que complia totes les normatives", ha remarcat.

L'alcalde del municipi, Salvador Baliu, ha assegurat aquest dilluns que els propietaris del restaurant Mas Oller haurien d'haver fet una sol·licitud a l'ajuntament per instal·lar el castell inflable. Baliu ha afirmat que aquest tràmit és "obligatori" per normativa supramunicipal i que ara, en paral·lel a la investigació dels Mossos d'Esquadra, l'ajuntament estudia si obre algun tipus d'expedient administratiu.

L'accident es va produir a tres quarts de quatre de la tarda després que el castell inflable en el qual estaven ha sortit volant. L'inflable ha anat a parar a uns 30 metres de distància del lloc on estava ancorat.

Cinc menors continuen ingressats

En total, set menors va resultar ferits. La més greu, la nena de sis anys, va morir poc després a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on havia estat traslladada en un helicòpter medicalitzat. El SEM ha informat que un nen de nou anys continua ingressat a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell en estat greu però estable dins la gravetat. Els altres quatre infants -tres nenes i un nen d'entre set i onze anys- estan ingressats al Trueta de Girona en estat menys greu. Dos d'ells ja han estat traslladats a planta. Una altra nena de tres anys ha rebut l'alta mèdica.