08 de abril de 2017
08.04.2017
40 Años
40 Años

Oriol Pujol admet que no va anar «a cap notaria» per cobrar l'herència

Reconeix davant del fiscal que va rebre els suposats diners del llegat del seu avi sense cap document públic

08.04.2017 | 06:30

L'exdiputat de CiU Oriol Pujol, fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, va reconèixer en la seva declaració davant el jutge José de la Mata que mai ha anat a cap notaria a acceptar el llegat del seu avi, amb el qual la seva família justifica l'origen de la seva fortuna a Andorra.

L'únic dels set fills de Jordi Pujol que es va dedicar a la política i va ocupar diversos càrrecs tant a la Generalitat de Catalunya com a l'Ajuntament de Barcelona va comparèixer el passat 27 de març com a imputat a l'Audiència Nacional, quan va atribuir els seus diners al Principat a l'herència del seu avi Florenci Pujol.

En la gravació de l'interrogatori, a la qual va tenir accés Efe, s'escolta com els fiscals i el jutge li fan veure diverses vegades que ni els seus pares ni els seus germans no han aportat cap prova que documenti l'origen dels diners.

El fiscal Fernando Bermejo li va preguntar on estan els documents que avalen aquesta tesi, així com la notaria a la qual va anar per acceptar l'herència, que els germans suposadament van rebre el 1992 tot i que el seu avi va morir el 1980.

«No he anat a cap notaria a acceptar el llegat», va reconèixer llavors el fill de Pujol, davant la qual cosa el fiscal va insistir, incrèdul: «Hi ha algun document públic que demostri que accepta aquest llegat? La llei ho exigeix». «No hi ha cap document. En el meu cas no, ho desconec», va contestar l'imputat. El jutge, que va prendre la paraula l'últim després dels fiscals i l'advocada de l'Estat, li va preguntar fins a set vegades el motiu pel qual cap dels Pujol no han acreditat l'origen dels diners, que en el cas d'Oriol Pujol va arribar gairebé al milió d'euros.

«Se'ls ha explicat tot el que sabem i el que hi ha», li va contestar a la primera pregunta. «Ja, la pregunta és, per què no s'ha acreditat?», va insistir el jutge per segona vegada, i l'investigat va respondre: «Perquè es va articular com es va articular».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook