09 de març de 2017
09.03.2017
40 Años
40 Años
Madrid

El Congrés torna a rebutjar reparar la figura de Companys i les víctimes del franquisme

"El que passa a l´Estat espanyol no passa a cap país democràtic", ha assegurat el diputat Joan Tardà

09.03.2017 | 08:07
El president Companys, afusellat pel franquisme.

La comissió Constitucional del Congrés de Diputats ha rebutjat aquest dimecres una proposició no de llei d'ERC per al "reconeixement i justa reparació" de la figura de Lluís Companys i la resta de víctimes del franquisme. El diputat republicà al Congrés Joan Tardà ha denunciat que 13 anys després que l´aleshores vicepresidenta del govern espanyol, la socialista María Teresa Fernández de la Vega, assumís el compromís no hi ha hagut materialitzacions en aquest sentit. "Aquí ens tenen, demanant exactament el mateix", ha lamentat Tardà. La proposició ha estat rebutjada per 27 vots en contra (PP, PSOE, Ciudadanos i UPN) i 10 a favor (Esquerra Republicana, Unidos Podemos, PNB i Bildu).

Tardà ha afirmat que era l´última vegada que la demanda arribava al Congrés, perquè el Parlament de Catalunya té a punt d´aprovar, d´aquí a dos mesos i d´acord amb la majoria que avui el conforma, una nova llei que "anul·larà les sentències dels judicis que van tenir lloc a Catalunya per part de tribunals feixistes". El republicà ha afegit, però, que el seu partit hi continuarà treballant perquè molts ciutadans de Catalunya van ser jutjats fora del territori català.

"El que passa a l´Estat espanyol no passa a cap país democràtic", ha assegurat Tardà, que ha subratllat la il·legalitat d'unes sentències dictades per tribunals "il·legals".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook