El jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell ha requerit als pares de Nadia Nerea Blanco, Fernando Blanco i Marga Garau, el passaport de la seva filla. Així mateix, el magistrat, reitera la demanda d'informes mèdics de la menor per tal de conèixer l'estat de salut de la nena. Aquest mateix magistrat va ordenar aquest dilluns la immobilització dels comptes on s'han rebut les donacions pel 'cas Nadia' amb l'objectiu d'investigar presumptes irregularitats en la gestió d'aquests fons davant les informacions que apunten a un engany sobre el tractament experimental de la malaltia de la petita, una Tricotiodistrofia, i el seu cost, així com la identitat dels especialistes als quals hauria recorregut la família. Per ara, fons judicials, asseguren que no ha estat cridat ningú a declarar pel cas, tot i que la família, assegura que han estat citats pel jutge. A més a més, el jutge oficia a Fiscalia per si considera oportú sol·licitar l´adopció de mesures civils en relació a la menor Nadia.

El jutge ha comunicat a fiscalia que en cas que cregui oportú actuar sobre el cas de la nena Nadia que ho faci, tant per investigar el possible delicte com per a prendre les mesures que cregui necessàries sobre la custòdia de la menor.

D'altra banda i sobre una possible fugida del pare de país, segons el TSJC no els consta que l'home hagi marxat.

La mare demana disculpes

Marga Garau, en connexió telefònica en un programa d'Antena3, s'ha mantingut ferma en la versió de la malaltia de la seva filla i ha assegurat que "no volíem enganyar a ningú". Garau en tot moment s'ha disculpat per si la gent s'havia sentit estafada, i ha assegurat que "hem estat retornant els diners de les donacions fins que ens han bloquejat els comptes".

La mare ha disculpat l'absència de Fernando Blanco en el programa de televisió, on va dir que assistiria per donar explicacions, ja que segons ha dit "el jutge l'havia citat a declarar". Fonts del jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell, que porta el cas de la nena, han confirmat a l'ACN que no ha està cridat a declarar a ningú. Aquestes mateixes fonts han assegurat a l'agència que només "s'han acordat diligències", el bloqueig dels comptes on s'ingressaven les recol·lectes i informació mèdica de l'estat de la nena. A hores d'ara, Fernando Blanco encara no ha convocat els mitjans de comunicació cap roda de premsa, tal com va assegurar per Facebook que faria, per donar explicacions sobre el possible engany.

El pare de la nena Nadia Nerea Blanco, Fernando Blanco, no ha donat explicacions davant dels mitjans de comunicació, tal com va prometre dilluns, per aclarir els dubtes generats sobre el cas de la seva filla. En lloc seu, la mare de la nena, Marga Garau, ha intentat donar explicacions per telèfon en un programa de televisió d'Antena 3.

«El pare és qui porta tot el tema de metges de la Nadia»

La mare de la nena ha remarcat que serà el pare, Fernando Blanco, qui "donarà les explicacions necessàries del que ha passat", ja que segons la mare, "ell és qui porta tot el tema de metges de la Nadia". Tot i això, Garau ha mantingut que "la nena està malalta" i que sempre "han estat els metges qui ens deia que corria perill de mort". En aquest sentit, ha emfatitzat que "mai utilitzaríem la nostra filla per fer diners".

La mare de la nena també ha mantingut en tot moment que "mai hem utilitzat els diners de les donacions per altra cosa que no fos la cura de la nena" i ha assegurat que "viuen del comerç que tenen a Organyà i de les xarrades motivacionals que dóna Fernando".

La xifra recaptada puja als 1,5 milions d'euros

La sospita d'un possible engany va sorgir aquest cap de setmana després que diversos mitjans de comunicació hagin explicat que el relat de viatges constants, la recerca de tractaments experimentals i contactes amb metges i científics experts "era total o parcialment fals". El pare va defensar a les xarxes socials la veracitat de la història i la família ha assegurat que retornaran totes les donacions que van rebre.

El pare, Fernando Blanco, va assegurar a la pàgina del Facebook de l'Associació Nadia Nerea que compareixeria en roda de premsa davant els mitjans per tal de donar les explicacions necessàries. A hores d'ara, encara no ha convocat als mitjans ni ha donat les explicacions que prometia en cap mitja de comunicació.

A més, aquest cap de setmana, Mossos d'Esquadra va informar que investigaven l'origen i destinació de les donacions rebudes de les diferents campanyes endegades els últims anys. Algunes informacions apunten que la xifra recaptada en total pujaria als 1,5 milions d'euros.