El coordinador general del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha carregat aquest dilluns contra la proposta de referèndum o eleccions constituents a Catalunya per a la propera tardor que ahir per la Diada va deixar sobre la taula el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. “Es tracta d’un argument infantil i un engany”, ha valorat Albiol. “Pot dir el que vulgui però sap perfectament que l’Estat de dret no li permet la celebració d’un referèndum per trencar Catalunya de la resta d’Espanya. I molt menys celebrar unes eleccions constituents, que ni tan sols existeixen”, ha reblat el coordinador general del PPC. “Si vol ser seriós i creïble, abans d’anunciar qualsevol referèndum Puigdemont hauria de demanar una entrevista amb Mariano Rajoy i plantejar-li ofertes assumibles”, ha insistit Albiol.

Puigdemont pot anar a parlar amb Rajoy sempre i quan la proposta sigui assumible, es pugui discutir i negociar. I això passa necessàriament perquè la iniciativa estigui dins de l’Estat de dret, l’Estatut i la Constitució”, ha manifestat el coordinador general del PPC. “Rajoy està disposat a parlar d’un nou model de finançament, d’infraestructures, de la inversió de l’Estat o de l’activació de l’economia catalana”, ha enumerat Albiol. “Puigdemont, en canvi, està prenent el pèl novament a la societat catalana amb arguments infantils, perquè sap perfectament que no se celebrarà cap referèndum per trencar Catalunya de la resta d’Espanya i no hi haurà eleccions constituents de res, ja que en les properes eleccions el que escollirem és un nou govern autonòmic”, ha afirmat el coordinador general del PPC.

Sobre la manifestació de la Diada, Albiol no ha volgut entrar en la guerra de xifres, tot i que ha donat més credibilitat a les xifres anunciades per la delegació del govern espanyol. “El que sí és irrefutable és que hi havia moltíssima menys gent que altres anys”, ha reflexionat en veu alta el coordinador general del PPC. Segons Albiol, enguany ja s’ha posat de manifest “el cansament de la societat catalana amb les frustracions i les falses expectatives del procés”. “Hi ha també una part de la població que podria tenir certa simpatia amb el moviment independentista i ara han vist que s’està jugant amb el sentiment de les persones”, ha afegit el coordinador general del PPC. “El pas del temps ha posat sobre la taula que la independència és un mal negoci per a Catalunya i aquest és el motiu de la menor assistència a la Diada”, ha conclòs Albiol.