15 de abril de 2016
15.04.2016

El curs escolar a Catalunya comenšarÓ el 12 de setembre

Les vacances de Nadal seran entre el 23 de desembre i el 8 de gener i les de Setmana Santa entre el 8 i el 17 d'abril

15.04.2016 | 16:34

Les classes del curs escolar 2016-2017 començaran el dilluns 12 de setembre tant a l'educació primària com a secundària i postobligatoris, excepte els cicles formatius de grau superior, escoles oficials d'idiomes i formació d'adults, que podran començar el curs fins al 19 de setembre. Per la seva banda, els professors començaran les seves activitats el 2 de setembre, segons l'ordre del Departament d'Ensenyament que s'ha publicat aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Tot i que el curs començarà el 12 de setembre, a l'educació secundària obligatòria, el batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà, aquest inici es podrà endarrerir fins al 14 de setembre d'acord amb la gestió de l'avaluació extraordinària o d'altres tràmits que es duguin a terme abans del començament de les classes. En aquest supòsit, caldrà compensar l'endarreriment amb dies de lliure disposició o amb l'endarreriment del dia de finalització de les classes al desembre o a final de juny. Les vacances de Nadal seran entre el 23 de desembre i el 8 de gener i les de Setmana Santa entre el 8 i el 17 d'abril.

El calendari escolar del 2016-2017 determina que el curs escolar acabarà el 21 de juny, llevat en els ensenyaments de règim especial, que ho faran d'acord amb la seva programació acadèmica. També s'estableixen les dates dels exàmens de recuperació del setembre (proves extraordinàries) per a l'educació secundària obligatòria i primer de batxillerat, entre l'1 i el 5 de setembre de 2017. En el cas dels cicles formatius i segon de batxillerat aquestes proves es faran el mes de juny, després de les proves ordinàries.

Amb caràcter general, l'horari lectiu dels centres a infantil i primària serà de nou del matí a dos quarts d'una del migdia i de tres de la tarda a dos quarts de cinc de la tarda. A més, en els centres que el Departament d'Ensenyament determini, es completarà l'horari lectiu amb una hora diària a tots els alumnes, amb l'objectiu que l'alumnat reforci les competències bàsiques. Alhora, els centres públics programaran, en horari no lectiu, unes hores de suport personalitzat per aquells alumnes que ho requereixin i segons els criteris establerts per Ensenyament.

Les vacances de Nadal seran entre el 23 de desembre i el 8 de gener (ambdós inclosos) i per Setmana Santa les classes s'aturaran entre el 8 i el 17 d'abril. A més, els centres disposaran de tres dies festius de lliure disposició que es podran fer repartits en els diferents trimestres i que no poden coincidir amb els d'inici i final de les classes ni amb els immediatament anteriors o posteriors als períodes de vacances escolars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema