10 de abril de 2016
10.04.2016

La Generalitat no descarta retards per pagar als proveïdors

El Govern reclama que es flexibilitzin les condicions per accedir al FLA - El secretari d´Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, demana un nou repartiment del sostre de dèficit més equitatiu per les comunitats

10.04.2016 | 12:30

El Govern preveu dificultats en el pagament a proveïdors si el ministeri d´Hisenda no flexibilitza les condicions per accedir al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), segons ha apuntat aquest diumenge a l´entrevista del 3/24 el secretari d´Economia de la Generalitat, Pere Aragonès.

"Si no tenim un calendari d´ingressos, és difícil poder planificar els pagaments", ha apuntat. Amb els nivells actuals de liquiditat, el Govern podria pagar "a terminis raonables" fins a finals d´abril però Aragonès creu que "a finals de maig podria haver-hi algun retard".

El secretari d´Economia ha reafirmat el compromís del Govern a no reduir la despesa social "per compensar els incompliments de l´Estat" i ha demanat que actualitzi el model de finançament, que es distribueixi el sostre de dèficit d´una manera més equitativa i que els interessos del FLA es tornin a situar al 0%. "Si ells compleixen, nosaltres podem complir", ha manifestat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook