Xavier García Albiol ja és candidat del PPC a les eleccions al Parlament del proper 27 de setembre. Després que la direcció dels populars hagi aprovat per aclamació la proposta de la presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, Albiol ha fet les seves primeres declaracions als mitjans prometent ser "la sorpresa" del 27-S. "Sortim a guanyar", ha dit. Per fer aquest bon resultat que vaticina, García Albiol ha fet una crida a tots aquells votants "que se senten catalans i espanyols", amb independència de si "són federalistes, autonomistes o el que siguin". El popular, a més, ha carregat contra el líder de C's, Albert Rivera, per "marxar a Madrid a que l'aplaudeixin en el moment més complicat per Catalunya".

"Sóc molt conscient que afrontem unes eleccions autonòmiques, que no plebiscitàries, que són les més difícils i importants que s'afrontaran en la història de Catalunya", amb aquesta reflexió ha començat a caminat Xavier García Albiol ja com a nou candidat del PPC a les eleccions del 27-S . I és que per a ell, actualment "en el camp de futbol" de la política catalana "hi ha un equip que corre molt i fa molt de xivarri, que es pensa que juga sol, però ara salta un equip amb unes idees molt clares, l'alineació molt clara i que sortim a guanyar el partit".

En aquest sentit, el popular ha assegurat que el PPC té dos mesos per endavant per "explicar als catalans que, més enllà dels que fan xivarri i es mouen molt, hi ha un projecte que defensa els interessos d'aquells que amb naturalitat ens sentim catalans i espanyols, més enllà de si el seu sentiment va més pel federalisme o l'autonomisme", hadit, per explicar més tard que crida al vot de tots ells amb independència de si són "d'esquerres o de dretes".

García Albiol ha volgut fer valer el seu currículum electoral com a garantia per poder mantenir o millorar els resultats del PPC al Parlament. "Tots els reptes electorals que m'he marcat m'han portat a millorar resultats respecte de l'anterior; sempre. No he perdut mai en política. I si no estigués convençut que el 27 de setembre som capaços de donar la sorpresa no estaria avui aquí", ha sentenciat, tot recordant que a les darreres eleccions municipals va "arrasar als socialistes i als independentistes" a Badalona.

Albiol, però, no ha volgut deixar passar el seu primer missatge davant els mitjans com a candidat per arremetre contra Ciutadans, assegurant que amb el seu currículum polític, ell ha decidit rebutjar ofertes per fer política a Madrid i al PP per seguir amb el seu "compromís" amb els catalans, mentre Albert Rivera ha escollit el contrari.

"Jo podria haver fet com Albert Rivera. En el moment més complicat de la història política de Catalunya, agafar els bàstuls i marxar a Madrid, a que em facin copets a l'esquena, m'aplaudeixin i em diguin que guapo sóc. Però no, Catalunya no es pot permetre que la gent que creiem que podem aportar en aquests moments anem a que a Madrid ens aplaudeixin i ens passin la mà pel llom", ha etzibat.

En un sentit semblant s'ha expressat Andrea Levy en declaracions també als mitjans. Després d'assegurar que és "un honor" ser la número dos del PPC i de García Albiol el proper 27-S, la popular ha remarcat que manté "el compromís amb els catalans tot i les noves responsabilitats al partit a Madrid" perquè aquest és "un moment molt important per al futur polític dels catalans".