L'ofrena que han fet partits, institucions i entitats al monument de Rafael Casanova ha transcorregut en un ambient festiu i tranquil. Només uns incidents aïllats han trencat el ritme de l'acte en moments molt puntuals. El més vistós, però, ha estat el protagonitzat per un home que, amb vestimenta militar, s'ha col·lat en el recinte de l'ofrena i ha fet cremar una bandera estelada just davant del monument al que fos conseller en Cap de la Generalitat. En dues ocasions més s'han viscut petits episodis de tensió, quan l'ultradretana Plataforma per Catalunya s'ha resistit a abandonar la zona de l'ofrena i quan un reduït grup que reclamava una "Catalunya espanyola" ha entrat amb una bandera espanyola.

Han estat pocs moments i molt puntuals, però en tres ocasions l'ofrena davant el monument a Rafael Casanova s'ha vist alterada. El primer ha arribat quan, just després que passessin les principals institucions pel recinte i abans que desfilessin els partits i les entitats, un home aliè a cap organització s'ha col·lat en l'espai reservat a l'acte. Vestit amb indumentària de tipus militar i fent crits en favor de "l'amor" i la "concòrdia", s'ha plantat davant del monument, ha desplegat una estelada i l'ha cremat. Just abans de ser immediatament desallotjat pels Mossos d'Esquadra, l'individu ha cridat que ell era partidari de "cremar totes les banderes".

Un altre moment un tant tens ha estat el protagonitzat pel partit untradretà Plataforma per Catalunya. En fer la seva ofrena, s'han negat a abandonar el recinte exigint que la banda de música toqués Els Segadors per a ells. Es dóna la circumstància que, com cada any, els músics només fan sonar l'himne per a les institucions oficials i els partits polítics amb presència al Parlament. Així doncs, en el cas de PxC, com en el d'altres entitats i formacions extraparlamentàries, la banda mai sona. Però els ultradretans no volien marxar i han acabat sent convidats a abandonar el recinte entre crits de "fora feixistes" i "Catalunya sense fatxes" d'alguns dels que esperaven per fer l'ofrena.

El darrer moment de crispació ha estat protagonitzat per dos partits més minoritaris i desconeguts encara. L'escissió que Josep Anglada va fer de PxC també s'ha presentat a l'ofrena i, després de rebre l'escridassada massiva amb crits de "feixista" i "racista", ha hagut de sortir envoltat de Mossos d'Esquadra. Just abans també ha fet aparició un petit grup que s'ha presentat com "Partido Soluciona-Soluciones Ciudadanas", i que ha fet l'ofrena exhibint una bandera espanyola i una senyera catalana. L'escridassada no s'ha fet esperar i han abandonat el recinte entre crits, escortats per agents de la policia i repartint pamflets reclamant una "Catalunya espanyola".

La major part de l'ofrena, però, ha transcorregut amb ordre, tranquil·litat i de forma festiva. S'han escoltat molts crits en favor de la independència, crits de "llibertat" i algunes entitats han aixecat castells o han fet sonar gralles i dolçaines en passar pel monument a Casanova.