28 de juny de 2014
28.06.2014

Catalunya manté el recàrrec de l'IRPF a les rendes altes

Hisenda retira de la reforma tributària una disposició que obligava a modificar aquest tribut

28.06.2014 | 06:30

Un canvi en l'avantprojecte de reforma de l'impost de la renda de les persones físiques (IRPF) aplanarà el camí perquè Catalunya segueixi aplicant major pressió a les rendes altes. Davant les pressions de diverses autonomies, el Govern ha decidit eliminar una disposició que forçava a les regions amb pujades de l'IRPF en vigor a aprovar-les de nou per llei aquest mateix any si volien mantenir-les a partir de 2015.

Les crítiques
Diverses regions van acudir a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera amb posicions molt crítiques cap a la reforma tributària i el seu presumible impacte en el finançament autonòmic. La rebaixa de l'IRPF afecta directament els ingressos de les comunitats, que reben el 50% de la recaptació d'aquest tribut per sostenir els serveis públics.
Davant el descontentament, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va anunciar dues decisions: un augment en els pagaments a compte que les comunitats rebran l'any vinent amb càrrec al sistema de finançament i una modificació de l'avantprojecte que facilita la continuïtat de les pujades de l'IRPF aprovades per les autonomies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema