El president d'ERC, Oriol Junqueras, considera que "seria dramàtic no arribar a un acord majoritari" sobre la data i la pregunta de la consulta sobiranista i que també seria un "error" formular una pregunta "sense ànima".

En un article d'opinió que publica avui el diari "El Punt Avui", Junqueras afirma: "Seria un error no aconseguir una majoria parlamentària a favor de la pregunta. Però també ho seria formular una pregunta sense ànima, que no fos clara, que confongués la ciutadania o una interpretació a conveniència del resultat".

"La pregunta no pot estar sotmesa als equilibris interns d'uns partits o altres. És legítim que els partits tinguin una posició ambigua sobre el futur de Catalunya. Però a la ciutadania s'ha d'invitar-la a expressar-se amb nitidesa i que la seva decisió tingui conseqüències jurídiques i polítiques", escriu el líder d'ERC.

Junqueras lamenta que els partits catalans favorables a la consulta sobiranista no aconsegueixin encara "concretar la pregunta" i assegura que ERC "està disposada a escoltar, a buscar el màxim consens possible".

"Però mai que el preu a pagar sigui un frau a la ciutadania. Abans que independentistes som demòcrates i això també vol dir ser clars, francs i directes quan parlem als ciutadans. Per tant, tots han de tenir clar què votarem, tant si és per dir sí com per dir no" a la independència, agrega.