El casament d'una neboda del multimilionari indi de l'acer Lakshmi Mittal, que ha estat el tema preferit de Barcelona durant tota la setmana, va sorprendre ahir la ciutat amb el seu luxe i exotisme. Després d'un dia i mig de festes prèvies en diferents llocs de Barcelona, com el Museu Marítim i el pavelló italià de Montjuïc, els més de cinc-cents convidats es van donar cita al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), on es va celebrar l'enllaç matrimonial pel ritu hindú. Els convidats van arribar en autocars fins al MNAC, on van ser rebuts al so de percussions amb tints de batucada i per atents cambrers que servien refrigeris en una tarda-nit que va voler sumar-se a la festa amb una climatologia suau i lluminosa. Entre els convidats hi havia el president de la Generalitat, Artur Mas, la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, la vicepresidenta del Govern català, Joana Ortega, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

El nuvi, Gulraj Behl, de 36 anys i que treballa com a alt executiu al banc HSBC, va arribar al MNAC com estava previst a lloms d'un cavall blanc, el mateix color del seu vestit tradicional, que feia ressaltar més el fúcsia del seu turbant. Precisament aquests dos colors eren els que estaven gairebé "vetats" als convidats perquè ressaltessin de forma especial els vestits dels contraents, ja que la núvia, Shristi Mittal, de 26 anys i neboda del multimilionari indi de l'acer Lakshmi Mittal, lluïa un vestit de tons fúcsia. El nuvi, a cavall, va passar sota un arc floral per dirigir-se al lloc on esperaven els convidats, gairebé a parts iguals amb indumentàries tradicionals o occidentals, mentre un drone dotat d'una càmera sobrevolava els assistents i filmava el moment.

Després d'una espera d'uns tres quarts d'hora, va arribar la núvia en una limusina Mercedes a la qual es va dirigir el nuvi per creuar novament tots dos l'arc floral i dirigir-se fins al lloc on se celebrava la recepció dels convidats.

Espectacle pirotècnic

Després de la cerimònia nupcial, els nuvis i els assistents van gaudir d'un espectacle pirotècnic acompanyat per l'aigua i el color de les fonts de Montjuïc, aquest últim, regal de noces de Barcelona als contraents. I aquest enllaç, que va començar dijous passat amb una recepció i una festa per als convidats, va seguir amb el banquet nupcial a la Sala Oval del MNAC, on els assistents van ballar fins a la matinada. El prestigiós cuiner Sergi Arola va ser l'escollit per elaborar el menú que van degustar els ja nuvis i els seus convidats, mentre que el reconegut pastisser Christian Escribà va ser l'encarregat d'elaborar un pastís amb tons blau cel i estil anglosaxó de sis pisos i 60 quilos de pes.

La major part dels convidats estan allotjats a l'hotel Arts i l'hotel W, ambdós davant del mar i en les rodalies s'ha vist molts indis aquests tres últims dies passejant i gaudint del bon temps. Tot i que encara no hi ha xifres de la repercussió econòmica que aquest esdeveniment aportarà a la ciutat, s'espera que sigui important i fins i tot una mica superior a la que va deixar a París el 2004 el casament de la filla del magnat: uns 60 milions d'euros.

Entre els curiosos que es van congregar als voltants del MNAC hi havia divisió d'opinions: uns valoraven que els nuvis haguessin escollit Barcelona per al seu casament i la repercussió econòmica del mateix, i altres criticaven que s'haguessin tancat llocs públics, com el MNAC, per a un acte privat.