El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, creu que el president del Govern, Mariano Rajoy, donarà una resposta "adequada" a la carta que li va enviar el president català, Artur Mas, sol·licitant la celebració d'una consulta, abans que el Parlament aprovi la llei de consultes que tramita.

En declaracions a la Xarxa Ràdio, i Millo va insitir que respondrà la carta "en el seu moment", encara que va considerar que l'aprovació de la llei de consultes, que està prevista per a la tardor, "tardarà una mica més" que la resposta.

El dirigent del PPC va reiterar la predisposició de Rajoy al diàleg, però va expressar les seves "sospites" que des del Govern "no hi ha una voluntat sincera de diàleg franc" amb l'Executiu central, sinó "posicions enrocades que no porten enlloc". Millo va precisar, a més, que la posició de Rajoy respecte al dret a decidir no és d'enrocament, sinó que se sustenta en un diàleg basat en la "legalitat".

El portaveu del PPC a la cambra catalana es va referir igualment a les relacions actuals entre CDC i UDC: "Les relacions sempre han estat complexes, perquè no tenen la mateixa idiosincràsia, i això ara s'ha intensificat perquè CDC defensa obertament la independència, el que genera una tensió", va opinar.

D'altra banda, Millo va reclamar explicacions al líder del PSC, Pere Navarro, davant la possible assistència d'alguns dirigents del partit a la Via Catalana per la independència.