El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va considerar ahir "sorprenent" que l'Audiència de Barcelona hagi decretat l'ingrés a la presó dels condemnats pel cas Treball, malgrat ser les penes inferiors als dos anys de presó, amb la qual cosa, a l'estar mancat d'antecedents, el tribunal podia suspendre la seva execució. No obstant això, Duran va afegir que no volia valorar aquesta decisió i va mostrar respecte a la justícia.

L'Audiència de Barcelona va obligar aquesta setmana a l'empresari andorrà Fidel Pallerols i als excàrrecs d'UDC Lluís i Vicenç Gavaldà a ingressar a la presó per complir les penes de fins a any i mig de presó que se'ls van imposar per frau en subvencions, per tal de prevenir la corrupció política.

L'Audiència de Barcelona va resoldre denegar a aquests condemnats pel desviament de subvencions públiques del cas Treball el benefici de la suspensió de l'execució de les penes de presó fixades en la sentència que van pactar amb l'acusació.

En declaracions als mitjans, Duran va dir que creu que és "sorprenent" el criteri de la sala en un cas que es va resoldre de conformitat, i ha dit que els acusats tenen dret a recórrer i "segur que ho faran".

La resolució judicial del cas Treball, feta pública fa unes setmanes, dexia clar que "es declara la responsabilitat civil, en qualitat de partícep a títol lucratiu, d'Unió Democràtica de Catalunya" per tota una sèrie de conceptes sobre pagaments de material a seus d'UDC o de nòmines a personal del partit que es pagaven a través d'ajuts de formació ocupacional desviats. I també declara "la responsabilitat civil subsidiària d'UDC respecte a les quantitats degudes per l'acusat Vicenç Gavaldà", que era el secretari d'Organització del partit, o sigui, l'home de confiança de Duran, en el moment de cometre's el delicte.

Tot i això, Duran va insistir que els condemnats són persones que en el seu moment van ser d'Unió i que ja van ser expulsades del partit, i que UDC és "perjudicada" i "no beneficiada" en aquest cas.

Va reiterar que el partit tornarà tots els diners desviats "cèntim a cèntim" de les butxaques dels militants i de crèdits dels càrrecs públics.

UDC, contra la moció a Albiol

D'altra banda, Duran va reconèixer que UDC a Badalona no era partidària de la moció de censura a l'Ajuntament d'aquesta localitat, on governa l'alcalde del PPC Xavier García Albiol.

Duran va dir que la direcció del partit tractarà dilluns d'aquest tema i que no vol avançar quina serà la decisió que es pugui prendre, que podria ser respectar la decisió del regidor d'Unió o al revés, però va assegurar que creu que al final la decisió es prendrà en nom de CiU.

Sorprès pel delegat a la CE

Finalment, Duran i Lleida va negar que el delegat de la Generalitat a Brussel·les, Joan Prat, hagi estat cessat i va assegurar que va ser ell mateix qui va presentar la seva dimissió, a la vegada que va lamentar haver-se assabentat del nom del seu successor per una piulada a Twitter d'un polític d'ERC.

Duran va lamentar que s'hagi fet la lectura que se l'ha substituït per no ser sobiranista, ja que "no té res a veure", va assegurar, mentre que ha valorat molt positivament la feina feta per Prat, persona que, en el seu moment, ell mateix va proposar per al càrrec. També va dir que no li ha agradat assabentar-se de qui serà el successor de Prat per un tuit del secretari general de Diplocat, Albert Royo, d'ERC, quan en la designació de Prat se'l "va tenir en compte". Royo va anunciar ?divendres a través de Twitter el nomenament de Pere Puig Anglada, funcionari europeu des de 1995, com a delegat de la Generalitat a Brussel·les en substitució de Joan Prat.