El president de C's, Albert Rivera, va presentar ahir una proposició de llei per modificar l'estatut dels expresidents de la Generalitat, i va demanar l'eliminació de les seves oficines quan acabin el mandat, així com rebaixar les seves retribucions. Rivera va justificar la necessitat de replantejar aquestes qüestions en plena conjuntura de crisi, i més després del nou paquet d'ajustos presentat pel Govern.

"Mentre alguns retallen drets laborals a funcionaris i treballadors, volem que se suprimeixin privilegis polítics que alguns s'han muntat", va subratllar.

Així, plantegen que si la llei estableix que els expresidents tenen dret a percebre un 80% del sou durant el termini màxim d'una legislatura després de deixar el càrrec, aquest percentatge es rebaixi fins al 40%.

En aquest cas, segons Rivera, si el president de la Generalitat cobra entre 140.000 i 150.000 euros mensuals, amb la normativa actual els expresidents perceben uns 120.000, mentre que amb la reducció que proposa C's passarien a cobrar 60.000 euros.