22 de novembre de 2011
22.11.2011
40 Años
40 Años
Salut

Indemnitzen un menor a qui l'extirpen un testicle per un error

CAtSalut paga 42.000 euros a un noi de 13 anys perquè el diagnòstic no va detectar que patia una torsió testicular

22.11.2011 | 19:16

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha hagut d'indemnitzar amb 42.000 euros un menor a qui se li va haver d'extirpar un testicle com a conseqüència d'un mal diagnòstic. El noi de 13 anys, es va donar un cop contra una taula a l'escola el 2008 i va anar a urgències de l'Hospital Comarcal de Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú on, segons el Defensor del Pacient que és qui ha portat el cas, "no se li va fer una exploració del testicle".

En la primera visita a urgències de l'Hospital Comarcal de Sant Antoni Abat se li va fer una radiografia de l'abdomen i una analítica i els metges van arribar a la conclusió que el que patia el noi era dispepsia intestinal i se li va donar l'alta per tal que seguís un tractament farmacològic a casa seva.

El noi però no va millorar i el dia següent els seus pares el van portar a l'Hospital de Sant Camil, on va ser derivat al servei d'urologia de l'Hospital Sant Joan de Déu. En aquest centre es va decidir fer una revisió quirúrgica i es va diagnosticar que el menor patia una torsió testicular dreta no reversible que va obligar a l'extirpació del testicle.

Els pares del noi van interposar un recurs contenciós administratiu contra l'Hospital Comarcal de Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú però finalment no s'ha arribat a judici perquè les dues parts han arribat a un acord mitjançant el qual el CatSalut indemnitzarà la família amb 42.000 euros.

El Defensor del Pacient, que ha portat el cas, ha assegurat que en la primera assistència es va fer un "diagnòstic erroni" perquè no es van fer les proves que tocaven i la "incorrecta interpretació" dels símptomes del pacient. Ha afegit que la praxis correcta hauria estat fer una ecografia i, en cas de dubte, fer una revisió quirúrgica com es va fer més tard a l'Hospital Sant Joan de Déu.

Considera que el temps transcorregut entre que el noi es va donar el cop fins a la intervenció quirúrgica va fer "impossible conservar el testicle". "Un ràpid diagnòstic hagués revertit la torsió testicular, ha considerat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema