La Generalitat suprimirà aquelles línies de transport públiques que considera "infraulitizades". El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, així ho ha anunciat a la sessió de control al Govern del Ple del Parlament d'aquest dimecres al matí. Recoder ha explicat que el departament cancel·larà aquelles rutes que tinguin "menys de cinc passatgers de mitjana" o que el cost per viatger suposi una despesa superior als 15 euros. Així, el conseller ha anunciat una "reordenació" de tot el servei nocturn per evitar "passejar autobusos buits", suprimint línies a Lleida, Barcelona i Girona.

En una resposta a la pregunta feta pel grup del PSC, Recoder ha manifestat la seva voluntat de reformar el sistema de transport públic que depèn de la Generalitat per fer-lo més eficient. Així, el conseller ha proposat mantenir només aquells "serveis de transports de passatgers que porten més de cinc passatgers o que el seu cost per passatger sigui inferior a 15 euros".

En aquest sentit, Lluís Recoder ha anunciat que en els casos que s'hagin de suprimir línies, el departament ho farà "concertat amb els ajuntaments" l'estratègia i "oferint alternatives, com el servei en demanda o la concertació amb taxistes". "El servei és igual de còmodes, i surt més barat que mantenir les línies", ha sentenciat.

El conseller de Territori ha detallat, a mode d'exemple, que a les comarques de Lleida el departament "ha revisat 449 expedicions" i ha decidit que "cal actuar sobre 8 serveis i 3 nocturns". "Al Segrià, de les cinc línies nocturnes, se'n mantindran dues i hi haurà un estalvi de 600.000 euros entre 2011 i 2012", ha explicat.

Recoder ha dit també que el seu departament té la intenció de "reordenar tot el servei nocturn a Barcelona". "El pitjor que hi ha és passejat autobusos buits, que és com van moltes de les línies nocturnes actuals", ha justificat. El conseller també ha concretat que a les comarques gironines s'han pres "mesures d'ajust sobre cinc línies, amb un estalvi de més de 200.000 euros". A més, Recoder ha detallat que "als serveis que finança directament la Generalitat, la reestructuració representa un estalvi de 470.000 euros només pel que queda d'any 2011".

"Estem reestructurant serveis infrautilitzats", ha explicat el conseller, tot acusant els socialistes de pressionar en aquesta matèria deixant-se guiar per un "criteri electoral". "S'ha passat de frenada", li ha dit el conseller al PSC.