El Departament d'Interior es va comprometre ahir a traslladar al Govern la petició dels veïns i comerciants del centre històric de Barcelona la possibilitat de fer una llei que regularitzi i prohibeixi la prostitució al carrer, que de fet ja va proposar la consellera de Justícia, Montserrat Tura, quan dirigia Interior. Així ho han confirmat fonts d'Interior després de la reunió entre el director general de la Policia, Joan Delort, i l'Associació d'Amics de La Rambla. Interior també s'ha compromès a mantenir el reforç policial als carrers de Barcelona a la tardor.

Després de reunir-se amb Delort, Lamazares ha assegurat que des d'Interior s'ha rebut amb bons ulls la proposta d'establir un marc legal que prohibeixi la prostitució al carrer i regularitzi aquesta activitat en locals privats. Per Lamazares, aquesta activitat s'ha de fer de forma "endreçada" i "correcte", i en cap cas al carrer.

Per la seva banda, el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, va celebrar que els dispositius policials dels darrers dies i la major presència dels cossos de seguretat als carrers del centre de Barcelona hagin aconseguit, segons va dir, buidar els carrers de prostitució.

El president de CiU, Artur Mas, també és va sumar al debat, assegurat que "veu deixadesa" de l'Executiu central, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona davant el fenomen de la prostitució al carrer. "A la ciutat de Barcelona hi ha una degradació progressiva de la vida ciutadana que no és admissible" i tant Ajuntament, Generalitat com Estat es treuen "les puces de sobre", va criticar el líder de l'oposició. Per Mas, l'Ajuntament ha convertit la ciutat en un "campi qui pugui" després d'anys de publicitat de "Barcelona com a capital de la transgressió".