És dels darrers carnavals que es fan a la comarca, el de Garriguella, però no per aquest motiu dels menys animats. Fa molt de temps que es preparen i aquest cap de setmana ho donaran tot en les dues rues previstes. Una de les colles més multitudinàries que s'hi veuran serà la colla Gran de Garriguella. Creada fa més de tres dècades, mou quasi dos-cents veïns i aconsegueix, com explica Anna Corsellas, integrant de la colla, potenciar «l'ambient de poble» que es manté any rere any.

«Som una colla molt familiar amb vuitanta mainades però també molt de jovent», comenta Corsellas. Van iniciar la colla Gran un grup de veïns que ara ja no es disfressen. Aleshores, però, eren joves i volien fer coses. La llavor es va mantenir fins que fa uns quatre anys el jovent actual, capitanejats per Miguel Suárez i la mateixa Corsellas, va prendre les regnes. «Això no es podia perdre, hauria estat un crim», reconeix.

La comparsa dona cabuda a un munt de gent amb professions diverses que posen en pràctica les seves habilitats a l'hora de dissenyar la carrossa: fusters, lampistes... Just després de Nadal ja s'hi posen. Tots, a la colla, tenen un paper essencial. Com comenta Corsellas, les noies de la colla, d'entre 8 i 17 anys, s'encarreguen de crear les coreografies que, després, tots ballaran. Al llarg dels anys s'han disfressat de tot. Enguany ho fan de pirates -ja porten set rues a Roses, Llançà i Castelló- però també s'han transformat en bombers, egipcis i, fins i tot, balladores de cancan. Les disfresses ja no les cusen ells. Les compren totes en línia a partir de novembre.

Concurs de postres saludables

Concurs de postres saludablesEl primer dels actes del Carnaval serà la rua nocturna de dissabte on l'any passat van desfilar, des del Celler Trobat, una desena de carrosses. Davant el cementiri vell se servirà una fideuada cuinada per gent de la colla Gran. Ja a la Sala Polivalent una discomòbil amenitzarà el ball de nit. L'endemà el Carnaval seguirà amb una rua infantil on tampoc faltarà la colla local. La desfilada tindrà com a colofó un ranxo popular a la Sala on habitualment s'apleguen unes quatre-centes persones, segons la regidora Montse Coll. També s'hi farà entrega dels premis del concurs de postres saludables, obert a tothom. En aquesta iniciativa hi col·laboren diferents entitats locals i l'Albera Salut.