Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) insta al govern de l'estat espanyol a presentar un pla d'actuació per reduir la sinistralitat a la carretera N-260 en el termini de tres mesps. Els republicans ho han fet a través del seu grup parlamentari al Senat, que ha registrat una iniciativa on també demanar realitzar un informe detallat sobre l'estat en què es troba la via, anomenada Eix Pirinenc, i concretar-ne les inversions previstes i que no s'han executat fins ara. El debat i votació de la moció tindrà lloc en el proper ple de la cambra, els dies 20 i 21 de febrer.

La proposta, que defensarà la senadora Anna Azamar, es basa en l'índex de sinistralitat de la N-260, on hi ha cinc dels mig centenar de punts més perillosos de la xarxa viària de l'estat espanyol, el que vol dir que la via en té un 10% del total, segons recull el text. Des de la formació també critiquen que l'executiu hagi "ignorat" la proposició no de Llei que es va aprovar fa un any a la Comissió de Seguretat Viària del Congrés dels Diputats a instàncies dels republicans. En aquest sentit, han considerat que això "ha provocat la cronificació i l'enquistament del problema".

Dels 500 quilòmetres que té la carretera N-260, 353 transcorren per Catalunya, des del Pont de Suert fins a Figueres, passant per la Pobla de Segur, Sort, la Seu d'Urgell, Puigcerdà, Ripoll i Olot. La saturació de la via és un dels problemes que, malauradament, afavoreix l'alta sinistralitat. Els trams especialment perillosos són els que discorren entre Puigcerdà i Ripoll -concentrant més del 70% dels accidents mortals de la comarca del Ripollès-, el que uneix la frontera amb França pel Coll de Belitres fins al seu desviament a l'N-II, i els 17 quilòmetres que hi ha entre Besalú (Garrotxa) i Navata (Alt Empordà).