Cinc dels ferits com a conseqüència dels aldarulls que es van produir a Barcelona durant la jornada de vaga general continuen ingressats aquest dilluns, quatre d'ells a l'Hospital del Mar i un cinquè a l'Hospital de Sant Pau. Els centres sanitaris preveuen que la majoria d'ells segueixin hospitalitzats uns dies. El ferit que està ingressat a l'Hospital de Sant Pau és un jove de 26 anys que denuncia que, com a conseqüència de l'impacte d'una pilota de goma, podria perdre la visió de l'ull dret. Fonts de l'hospital han assegurat que no ha perdut l'ull però que caldrà esperar els pròxims dies per veure quina afectació acaba tenint. Els de l'Hospital del Mar estan estables i en evolució favorable.

Un dels ferits ingressats és Angelo Cilia, un sicilià de 26 anys que viu a Barcelona, que ha denunciat, en declaracions a l'ACN, que una pilota de goma li va impactar al seu ull dret. Cilia gairebé dona per perduda l'esperança de recuperar la visió en aquest ull, tot i que fonts de l'hospital asseguren que no ha perdut l'ull i que caldrà esperar a com evoluciona per determinar quina afectació final tindrà. L'hospital no preveu que el pacient pugui sortir del centre fins la setmana que ve.

El jove continua ingressat a l'Hospital de Sant Pau i assegura que presentarà una denúncia contra els Mossos d'Esquadra un cop rebi l'alta. Cilia ha explicat que va resultar ferit sobre les set de la tarda quan baixava amb la seva xicota i un amic pel Passeig de Gràcia i arribaven a la plaça de Catalunya.

Cilia ha explicat que va ser sotmès a una operació que va durar unes quatre hores la matinada del passat divendres, on se li va intervenir el globus ocupar. Els metges miren de conservar com a mínim el globus ocular més per motius estètics que funcionals, ja que, segons relata que li van explicar els metges, no té ni la còrnia, ni el cristalí ni la retina senceres.

Pel que fa als quatre ingressats a l'Hospital del Mar, són quatre homes d'entre 22 i 36 anys. El seu estat és estable i favorable. Dos d'ells van haver de ser operats per ruptura de melsa, un altre presentava un hematoma a la paret abdominal i el quart una fractura costa, una contusió pulmonar i un hemotòrax lleu.