El propietari de les búfales que pasturen als Aiguamolls de l'Empordà va haver de recuperar ahir un ramat que s'havia escapat de la finca de Mig de dos Rius, on pasturava a Sant Pere Pescador. El propietari d'un establiment de turisme rural proper va advertir l'alcalde, Jordi Martí, que les búfales anaven cap al poble.

Les búfales amb les quals un empresari empordanès està elaborant la primera mozzarela de búfala catalana van donar ahir un petit ensurt a Sant Pere, on se situen una quinzena de caps de bestiar. Estan en un finca on se les pot veure, però d'on no poden sortir perquè els ho impedeixen les tanques. Per algun motiu ahir almenys algunes haurien aconseguit sortir de la seva àrea. El propietari va donar avís a l'alcalde advertint que s'encaminaven cap al nucli urbà i posteriorment es va alertar els responsables del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà que haurien avisat el propietari. En poca estona, una persona de l'empresa havia retornat els animals al seu tancat. És la primera vegada que els animals s'escapen a Sant Pere.

L'alcalde ha explicat que és un ramat petit que està en una finca privada amb la pertinent autorització, segons els van informar en el seu moment des dels Aiguamolls i mai han comportat cap problema. Jordi Martí constata que de moment no han comportat cap perill i que esperen que continuï així. Qui sí que ha criticat la gestió que s'està fent dels animals ha estat la Institució Altempordanesa per a l'Estudi i Defensa de la Natura (Iaeden), que considera que hi ha un nombre massa elevat de caps de bestiar pasturant pels aiguamolls.

El propietari del ramat és de Palau-saverdera i compta amb 1.200 caps de bestiar repartits en diferents finques pròpies o llogades a Palau-saverdera, Sant Pere Pescador i el Port de la Selva. El propietari sempre ha defensat que els ramats es controlen tant per part seva com dels Aiguamolls. Amb la llet d'aquestes vaques es fan diferents formatges i mozzarela.