La Cuina del Vent, el grup gastronòmic de l'Alt Empordà, inicia aquest cap de setmana una col·laboració amb l'espai gastronòmic L'Empordà a taula.

Aquesta proposta que es troba al celler d'Empordàlia a Vilajuïga, va néixer amb l'objectiu de donar a conéixer els productes de proximitat i alguna de les menges representatives de la zona.

Els tretze membres que componen el col·lectiu faran una sessió de Cuina en Viu, durant dues hores, que comença aquest dissabte i s'acaba el primer dissabte d'abril. Durant aquestes sis jornades els cuiners, elaboraran plats amb els ingredients que tenen aquests petits productors que s'aglutinen a L'Empordà a taula.

Aquesta iniciativa que s'estrena amb les demostracions culinàries de La Fornal dels Ferrers de Terrades i el Mas Pau d'Avinyonet, aquest dissabte a la tarda, tindrà el següent calendari:

• Restaurant Antaviana, Restaurant La Quadra i

Hotel- Restaurant Emporium / 12 de març

• Restaurant El Molí i Restaurant Can Jeroni / 19 de març

• Josep Ma Lloveras i Restaurant Dynamic / 26 de març

• Restaurant El Vaixell i Hotel Terraza / 2 d'abril

• Restaurant La Vela i Hotel Montecarlo / 9 d'abril

La Cuina del Vent que sempre s'ha destacat per fer servir productes naturals i de proximitat, vol potenciar aquesta premisa donant a conèixer alguns dels productes de l'Empordà que ja tenen als seus cellers i a la seva cuina amb propostes com ara una mousse de iogurt amb mermelada de fruites del bosc, múrgules farcides de foie i magret o pa amb oli i xocolata que es podran aprendre a l'espai de Vilajuïga.