La Fundació Roses contra el càncer incorpora un nou servei, de dietètica, per tractar els hàbits de vida saludables, que són molt importants per reduir el risc de desenvolupar diversos tipus de càncer. Per exemple, es calcula, que a tot Espanya, cada any: el tabac és responsable de 42.000 casos de càncer (el 20% de tots els tumors); l´alcohol és responsable de 23.000 casos (l´11 % de tots els tumors) i la carn processada és responsable de 3.800 casos (l´1,8% de tots els tumors).

Així mateix, s´ha vist que no fumar, seguir una dieta rica en fruites i verdures, mantenir un pes normal, realitzar activitat física de manera regular i no beure alcohol o fer-ho amb moderació redueix el risc de càncer de còlon un 37%, el de càncer de mama un 26% i el càncer gàstric un 51%.

Era doncs imprescindible per la Fundació Roses contra el càncer poder treballar aquest tema. Així que, a partir d'aquest mes de juliol, la Fundació Roses contra el càncer compta amb la col·laboració de la dietista Natàlia Lluch. Assessora l´equip tècnic per donar informació i aclarir dubtes, i també assessora els malalts i supervivents usuaris de la Fundació interessats en tenir una dieta saludable i adaptada a les seves necessitats. Cada últim dijous de mes atendrà als usuaris de la Fundació a la seva seu de 15.30 a 17.30h i organitzarà tallers, depenent de les necessitats que es vagin detectant.