Miquel Ruiz Aviles acompanyat de l'exdirector del Punt Diari Enric Matarrodona mostraran a la llibreria Llibres Low Cost de Figueres, una sèrie de fotografies que ens mostren com era el dia a dia del diari 'Oslobo?enje' que es va seguir publicant durant la guerra de Bòsnia (1992-1996). Miquel Ruiz presentarà les fotografies inèdites sobre la seva estança de 48 hores dins del búnquer del diari de Sarajevo Oslobo?enje en una xerrada que portarà per títol Periodisme sota el terror de les bombes el proper divendres 1 de juny, a les 20.00 hores a Llibres Low Cost de Figueres.s

Tos dos van viatjar diverses vegades a la ciutat de Sarajevo durant el seu setge, i hi han col·laborat en diverses campanyes solidàries.

Miquel Ruiz Aviles (Granada, 1954) s'incorporà a l'equip de fotografia d'El Punt com a corresponsal coincidint amb l'aparició d'aquest rotatiu gironí l'any 1979.

A partir d'aquest moment, la seva carrera com a fotògraf, a banda de concretar-se en diverses exposicions i publicacions, el va portar a treballar en mitjans de premsa escrita d'arreu. Així, va col·laborar com a corresponsal gràfic a El Periódico de Catalunya del 1983 al 1987, any a partir del qual realitzà col·laboracions esporàdiques al diari Avui i a les revistes Lecturas, Interviú, Cambio 16, Bunte, Actual i Covert. Entre el 1986 i el 1988 va treballar com a corresponsal gràfic del diari El País; al setembre del mateix any 1986, a més, començà a col·laborar amb l'agència EFE com a corresponsal a les comarques de Girona. El 1987 va treballar com a redactor gràfic de L'Empordà Federal, publicació mensual en què també fou membre del consell de redacció i cap de Fotografia. El 1989 s'incorporà a la xarxa de corresponsals gràfics d'El Observador, de la qual formà part fins a l'any 1994.

El 1993 es convertí en cofundador de l'associació Fotògrafs per la Pau i actualment n'és el President.

L'any 1994, a més, va entrar a la xarxa de corresponsals gràfics del diari El Mundo a Catalunya, i un any més tard s'incorporà com a col·laborador gràfic a l'edició de Girona del rotatiu La Vanguardia, tasca que va prosseguir fins al 1999.

Març de l'any 2007 Miquel Ruiz, va donar més de cent mil fotografies a INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.

Entre els reportatges que formen part del fons cedit cal destacar el que Miquel Ruiz va realitzar el 1987 a Nicaragua, amb més de 1.200 diapositives sobre la contra nicaragüenca, un treball sobre Grècia realitzat el 1991 i vinculat als Jocs Olímpics del 1992, un altre sobre el conflicte entre Israel i Palestina dels anys 1987-1988, i diversos reportatges realitzats a Bòsnia en temps de guerra.