Un conjunt de persones de diferent edat, sexe i procedència reflexiona al voltant d´un seguit d´arquetips socials: el bon ciutadà, l´inadaptat, l´immigrant, el perillós, i a la vegada treballa les actituds que ens defineixen a l´espai públic com la intolerància o la incomprensió. El resultat és Identitat(s) Figueres, un projecte d´Alicia Bada, Muriel C. de Jong, Diego Espada i David Prohias portat a terme en col·laboració amb la Fundació Clerch i Nicolau i amb el suport de l´Ajuntament de Figueres. La mostra s'inaugura aquest dimecres a les vuit del vespre.

Identitat(s) Figueres neix al voltant de tres conceptes: la capacitat i la necessitat que tots tenim per expressar-nos d´una manera estètica i artística, independentment de la nostra formació o de les nostres habilitats; la fotografia, amb la seva facilitat tècnica, com a element popular i democratitzador de creació artística; i, en darrer lloc, la convicció que davant una situació concreta i motivadora un grup molt divers es pot coordinar i arribar a resultats impensables.

A partir d´aquestes tres premisses, els participants, d´edat entre els 9 i els 60 anys i de procedències culturals, socials i personals molt diverses, compartint un espai i un temps amb l´objectiu de posar en comú idees, sensacions i vivències socials, i d´intentar representar-les amb imatges, fent ells mateixos d´actors i creadors fugint de valoracions morals. En aquest marc, durant quatre mesos, han sortit al carrer a expressar aquestes emocions a través de la fotografia i la imatge. El procés i el resultat d´aquesta exploració personal i grupal és una mostra urbana a la plaça del Gra amb 16 imatges de gran format i una exposició a la Fundació Clerch i Nicolau en format més petit i acompanyada d´un audiovisual del making of.