Alberto Pardo i Jorge Alonso de Celada, dos espanyols donats per morts aquest diumenge a França en els atemptats de París, estan vius.

En el cas de Pardo, un jove de Pontevedra, ho va confirmar la seva família, després que ell mateix ho desmentís escibiendo al seu compte de Facebook.

Pardo havia perdut el seu DNI fa anys i, segons sembla, el document va aparèixer a la sala Bataclan la nit de la tragèdia, el que va portar a confusió a les autoritats franceses i el Ministeri d'Exteriors.

La família va saber que Pardo seguia viu gràcies a que van veure que seguia actualitzant el seu compte de Facebook i parlant amb els seus amics, als quals els deia que "Doncs no sé.- .. jo em veig a mi mateix en aquests moments i diria que estic viu. Però si seguiu escrivint coses tan boniques sobre mi potser hagi de morir-me per no deixar-vos malament. A més, si ho diu El País ... ha de ser cert ".

Quant van veure aquests missatges, van cridar a Alberto, qui els va confirmar que estava bé i que es trobava a Estrasburg, lluny del lloc de la tragèdia. Ara mateix l'oncle del jove s'està desplaçant fins a la casa de la seva àvia per tranquil·litzar-la i explicar-li la bona notícia.

Des de la pròpia Moncloa van cridar aquest matí a la seva mare per comunicar-li la mort del seu fill a la sala Bataclan.

Mentrestant, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat que, en aquest moment, només està en condicions de confirmar la mort d'un espanyol, Juan Alberto González Garrido, en els atemptats terroristes de divendres passat a París.

Rajoy ha explicat que el Govern està a expenses del que diguin les autoritats franceses sobre la identificació dels cadàvers d'aquests atemptats i ha apel·lat a la prudència abans de confirmar si hi ha més espanyols morts en aquestes accions terroristes de fa dos dies.

Tres víctimes mortals més

Tres persones han mort a l´hospital aquest diumenge a París, el que eleva la xifra total de víctimes dels atemptats a la ciutat a 132. En un comunicat, el servei de salut pública de la capital francesa ha indicat que de les 80 persones ingressades divendres en situació crítica n´hi ha hagut tres que han mort, 42 que segueixen molt greus i 35 que han millorat. Des de divendres, quan es van produir els atemptats, els 10 hospitals de París han atès 415 persones, de les quals 218 ja han rebut l´alta. Entre els atesos, també hi ha víctimes en estat de xoc psicològic però no ferides físicament que es van presentar "espontàniament als hospitals", segons el comunicat.

Detenen a sis persones relacionades amb un dels terroristes de Bataclan

Les forces de seguretat franceses han detingut aquest diumenge a sis persones de l'entorn familiar d'Ismael Omar Mostafei, l'únic terrorista de la sala de concerts Bataclan que ha estat identificat.

Fins ara se sabia que el seu pare i el seu germà havien estat arrestats el dissabte a la tarda perquè prestessin declaració. Mostafei ha estat identificat per un dit trobat entre els enderrocs de Bataclan. Nascut a Courcouronnes, la perifèria parisenca, havia estat condemnat fins en vuit ocasions per delictes menors comesos entre 2004 i 2010.

A més, tenia "una 'Fitxa S' per radicalització, però mai hi havia estat implicat en cap registre d'afiliació o associació de delinqüents en relació amb alguna organització terrorista".

Troben un cotxe usat pels terroristes de París

Un Seat León negre que presumptament va utilitzar un dels comandos terroristes que van atemptar el divendres a la nit a París va ser localitzat, amb armes en el seu interior, a Montreuil, ciutat limítrofa amb la capital francesa.

És el segon cotxe directament relacionat amb els atacs, després d'un primer automòbil, un Volkswagen Polo, trobat al costat de la sala de concerts Bataclan, on va tenir lloc l'atemptat amb major nombre de víctimes.

El fiscal de París, François Molins va dir que diversos testimonis havien parlat d'un Seat León negre utilitzat per un dels comandos gihadistes autor de varis dels tirotejos contra bars prop de la plaça de la República de París.

En concret, aquest vehicle va ser vist al costat d'un restaurant al carrer Charonne, on va haver-hi 19 morts i en un bar del carrer de la Fontaine au Roi, on cinc persones van ser assassinades.

La troballa d'aquest cotxe als afores de París reforça la pista que els que van utilitzar el Seat León es van donar a la fuga.

Una pista que podria estar en relació amb les tres detencions que es van produir a Bèlgica, entre els quals està l'home, de nacionalitat francesa, que va llogar en aquest país un Volkswagen Polo.