Pel seu interès reproduïm íntegre l'article de Ramon Torramadé, únic fill adoptiu de Salt, que va sortir publicat a la revista "La Farga" en el número del març a la pàgina 26. Torramadé, que també és coordinador de la revista, opina sobre el nomenament d'un càrrec de confiança d'ERC

Sí, ja sé que Salt no és una excepció perquè la premsa ho escampa prou però, com a veí de Salt hi ha fets que no m'agraden que passin al meu poble i és que sembla que l'Ajuntament sigui la mamella per nodrir els partits polítics que tenen l'oportunitat d'estar a l'equip de govern. En l'organigrama que delimita els càrrecs polítics parla de l'alcalde, tinents d'alcalde i regidors; sembla que és la fórmula ideal per regir el municipi. Els diferents càrrecs poden tenir dedicació exclusiva o dedicar-s'hi a temps parcial segons la disponibilitat de la persona; així ho hem anat veient en el transcurs de la nova etapa de la democràcia.

Que l'alcalde/essa tingui persones de confiança que l'assessorin i li alleugereixin la feixuga feina diària sembla prou necessari ja que governar Salt és prou complex, en el que discrepo és que el regidor de l'Àrea de Serveis ?territorials, amb dedicació exclusiva necessiti un assessor/tècnic de confiança quan té a la seva disposició un regidor d'Urbanisme, un arquitecte, tres aparelladors a més del personal d'oficina.

Aquests passats dies, la premsa ha esbombat un fet que èticament no em sembla correcte: nomenar una persona de confiança que a part de cobrar dos sous de dos estaments diferents feia més hores de les permeses oficialment, encara que al final fou substituïda per una altra persona. Que aquesta clàusula de l'assessor ja figurava en els pactes de Govern? Potser sí però, els pactes de Govern haurien de ser públics i així sabríem amb quins interessos es fan els pactes i com serem administrats. Si l'Ajuntament necessita més personal que el contracti o és que no es té prou confiança de l'equip dels funcionaris? L'Ajuntament no s'ha de convertir en un asil d'aixopluc d'amics particulars o dels partits amb sou a compte del pressupost. 28.560 ? anuals per 22,5 hores de jornada mensuals".