El Figueres compta amb 9 jugadors per a la pròxima temporada després d´anunciar dos fitxatges i set renovacions. El capítol d´altes l´havia inaugurat el migcampista barceloní Carles Tena (Europa) i el va seguir, el dijous passat, el defensa de Llambilles Eduard Subirana. Conegut com a Subi, es tracta d´un lateral que prové del Palamós, amb qui ha jugat les últimes vuit temporades com a titular.

La direcció esportiva, encapçalada per Rafa Bonillo, segueix regirant el mercat i dos dels jugadors que podrien aterrar a Vilatenim són el defensa Dan Coll (Manlleu) i el migcampista Èric Vilanova (Pobla de Mafumet). Per un costat, Coll és un central jove i potent que ha trepitjat la Tercera Divisió i la Primera Catalana i que també havia militat en la base del Cornellà -juvenil A, a Divisió d´Honor- i Jàbac de Terrassa. Per l´altre, Vilanova ja coneix el Figueres perquè hi va estar en dues etapes (el 2015 i el 2016), ambdues arribant en el mercat d´hivern cedit per l´Olot. El migcampista garrotxí va jugar a la Pobla de Mafumet, de Tercera Divisió, la temporada passada.

Baixes sensibles cap a Llagostera

En l´última setmana, el nou Figueres de Joan Esteva va anunciar les renovacions dels defenses Albert Canal i Carles Gil i del migcampista Èric Torres. En canvi, ha vist com marxaven dos puntals que seguiran les passes de Toni Conill en el Llagostera, descendit a Tercera Divisió: el migcampista Maik Molist i l´ofensiu Gil Muntadas, segon màxim realitzador de l´equip amb set dianes, cinc menys que Xavi Ferrón, fitxat pel Girona C.

Qui també enfilaran la porta de sortida són el davanter Marc Bonaventura, retornat en el Banyoles cinc anys després -aquest 2018 ha marcat quatre gols en una volta-; i Aleix Díaz, porter del juvenil que va anar convocat durant més de mitja temporada passada per la marxa de Martí Bartrina en el Banyoles.

UE FIGUERES 2018/19

Entrenador: Joan Esteva (Europa).

Altes: Eduard Subirana (Palamós) i Carles Tena (Europa).

Renovats: Sergi Romero, Ritxi Mercader, Joan Pons, Èric Pimentel, Albert Canal, Carles Gil i Eric Torres.

Baixes: Xavi Ferrón i Aleix Feixas (Girona C), Toni Cunill, Maik Molist i Gil Muntadas (Llagostera), Marc Bonaventura (Banyoles), Ferran Grau i Aleix Díaz.

Pendents: David Aroca, Pere Espuña, Jordi Hostench i Pep Chavarría.