Aquest dijous al matí ha tingut lloc la presentació del projecte de construcció del nou pavelló esportiu municipal de Figueres que se situarà a l'Olivar Gran, darrere l'Hotel Ronda i a tocar Marbres Casellas. Es tracta d'un complex que té previst iniciar les obres al final d'aquest 2018, que s'allargarien 16 mesos i que, per tant, estaria finalitzat al 2020 amb un pressupost total de 5.808.000 euros.

El tercer pavelló de Figueres, una demanda històrica sobretot pels clubs esportius de la ciutat, es regirà a través de la proposta -d'entre 16- que l'arquitecte Joan Forgas va guanyar amb En els meandres. Tindrà capacitat per a 300 espectadors a les grades, amb la possibilitat d'augmentar a 300 més, i en total, entre pista i grades, tindrà una afluència de 4.600 persones. El poliesportiu, destinat més a acollir entrenaments que partits, podria veure com un cop acabat se l'hi instal·la al costat una piscina descoberta i pistes descobertes. La roda de premsa de presentació ha tingut lloc en els terrenys on s'ubicarà i ha comptat amb Marta Felip, l'alcaldessa; Jordi Masquef, regidor d'Esports; i Jordi Cabot, gerent de Serveis Urbans.

Maqueta del projecte del nou pavelló de Figueres

Maqueta del projecte del nou pavelló de Figueres

Jordi Masquef, regidor d'Esports de Figueres

"És una infraestructura llargament demanada pels clubs de la ciutat, era una prioritat del nostre mandat. Tot va començar amb un procés participatiu amb les entitats, per com volien que fos el tercer pavelló; encara no sabem quines seran les entitats usuàries i ho tractarem amb la major delicadesa possible perquè no hi hagi entitats que se sentin desplaçades o discriminades.

Serà la instal·lació esportiva més important dels últims 20 anys. Si les coses van bé, la licitació començarà al setembre, per iniciar les obres entre finals del 2018 i principis del 2019. Volem que els clubs se sentin partícips i al costat del pavelló hi haurà una pastilla amb la intenció de fer-hi altres equipaments, com una segona piscina, pistes descobertes..."

Marta Felip, alcaldessa de Figueres

"Aquest projecte el vam anunciar en el programa electoral i el volem complir. Estem presentant el projecte tècnic, que s'aprovarà properament en un ple i esperem que ho estigui definitivament a l'agost per iniciar el concurs de l'obra al setembre. Serà la segona zona esportiva de la ciutat i permetrà moltíssima mobilitat al sud de la ciutat.

És un pavelló destinat, sobretot, a entrenaments, amb tres pistes. Un cop estigui acabat el pavelló, el 2020 i després de 16 mesos d'obres, l'objectiu és anar a projectar la segona piscina climatitzada i pistes d'atletisme. Nomenclatura del pavelló? Encara és massa aviat"